Vandaag staan we om 9.50 uur bij de werft voor vertrek naar Made.

Hier staan de kids in de kleedkamer weer snel klaar voor het inlopen. Zoë van Baardwijk neemt vandaag haar team mee in Made. Ze staat haar mannetje als aanvoerder. Ze slaat haar tips goed en weloverwogen op. Na het inlopen gooien we keeper Niels in. Als onze wedstrijd zo gaat lopen als het inlopen en het ingooien van de keeper dan kunnen we beter omdraaien naar huis. Concentratie is ver te zoeken.

Na dit met het team te hebben gedeeld weten ze het ook en vragen we hen leer te trekken uit vorige week. Werk samen! Speel rustig over en ga dan een aanval aan. Elk lid van onze groep is belangrijk.

We starten om 10.50 uur en na twee minuten valt het eerste doelpunt bij HVM. Prachtig vanuit de hoek. Een intens goede aanval. Daarin is meteen wel de focus bij ons....ze schrokken ervan.
Daarna komt de flow in ons team. Al snel staat het 1-5. We kunnen goed uitlopen door goede verdediging en het inspringen bij hun aanval.
De breakouts van Jelle Kim en Zoe L zijn sterk. Als Gaby , Guusje van Beek Jelle en Zoe vervangen nemen zij de rol serieus over. Soms wachten we af met meelopen maar gelukkig passen ze dat na een wissel al snel aan. We spelen soms te snel en verliezen slordig de bal.

Gelukkig knokken we verder en zien we de openingen. In onze verdediging zoeken we. Gelukkig komen zij eerste helft niet echt voorbij onze negen meter.
Faithlen word continu gedwarsboomd in de aanval wat haar spel in de opbouw bemoeilijkt.
Andrea ziet de gaten rn maakt ruimte.
Niels staat overal meedraaien met goal......hij knokt en heeft de bal in zijn vizier. Uiteindelijk gaat er nog een tweede in vanuit HVM en gaan we naar de bank met 2- 11.

We praten de kids bij vooral over de verdediging. En over het vrijlopen. Als je geen bal krijgt betekend dat vaak dat je te ver of achter een speler staat. Als je inloopt naar de bal en je handen en ogen klaar hebt krijg je de bal vanzelf. Sta niet stil. Al moet ons team soms wel beter naar de hoeken kijken en ze stimuleren in te lopen.

Andrea staat klaar als keeper en wordt nog snel ingespeeld.
Op naar de tweede helft. De concentratie is de eerste tien minuten op de bank blijven liggen denk ik. Hvm komt krachtig terug. Voor we het weten staan we 5- 11. Ons team staat stil verliest balbezit en kijken niet naar elkaar. Op de bank spreek ik persoonlijk met de kids en Eric neemt de rol van coach langs de lijn even zwaarder op dan eerste helft. Na tien munuten komt onze flow terug.

Kinderen hebben de aanwijzingen gehad en ze voeren ze uit.
Faithlen krijgt wat meer ruimte maar de bal is vandaag niet haar vriend.
Romy roept heel goed wat we moeten doen.
Zoë L is klein en staat tegen hun grootste speler maar.....als je springt pak je toch gewoon een bal af en rond je af in een break out.
Kim loopt goed maar net als bij fee is de controle over de bal vandaag wat minder. De loopgaten ziet ze geweldig.....
Koray wil heel graag. Soms moet hij dan even zijn rust bewaren. Dat maakt wel dat hij zijn spelers mee krijgt in de aanval om van plek te wisselen.
Guusje van Beek is onzichtbaar....zo erg zelfs dat als ze de bal krijgt ze de mooiste worpen op goal kan maken. Helaas hebben de verdedigers haar linkse worp snel door.
Guusje van Wattum krijgt steeds meer zelfvertrouwen . Ze zet de tegenspeler op het verkeerde been als ze een draai maakt op de cirkel en op goals gooit. De keeper heeft het op het laatste moment door.

Als Jelle break out loopt loopt kom steeds mee. Heel knap, als Jelle na een break out opzij kijkt en de bal aan Kim wil geven raakt hij de controle kwijt. Jammer. Fijn om te zien dat de kids elkaar wat gunnen.
We praten na in de kleedkamer. We zijn onder de indruk van de eerste helft.

Tweede helft moesten we er weer even inkomen. We geven elkaar tips maar ook complimenten. We kunnen uitleggen waarom zaken gebeuren.
Wat een toffe club kids.
#samenkwaliteitenuitzetten
Twanny