Een spannende wedstrijd wetende wat ons te wachten staat. Dat weten we als coaches dat we altijd moeten hopen dat ons team in de goede flow zit. Na vier weken  sta ik weer aan de zijlijn.
TON bedankt dat jij die weken mijn  taak overnam om met Erik deze D te coachen. Had niemand anders beter kunnen  doen.

Je bent een kanjer.

We hebben wat afwezigen en wat kleine blessures. Maar we gaan er voor. Eerste helft is het zoeken. Elshout gaat vooral door het midden en zijn kanjers in het opzoeken van overtredingen vanuit onze kant. Schouder en bal aanpakken kunnen we als beste tip geven dan blijft de overtreding ver weg. En na tien minuten krijgen we het door en weten we hoe we ze uit moeten spelen. Vooral snel spel en blokken  uitstappen bij de zes meter.. over de hoeken spelen ze minimaal dus dat kunnen we meenemen in de rust. We gaan de rust in met drie punten achterstand.
In de rust geven we onze kids aan dat het bejaardenhandbal qua snelheid is en de snelheid omhoog moet. Vooral de mandekking vanaf de middellijn  moet erop. Dan zetten we hun sterke spelers vast. Meteen over de middenlijn En ja hoor tweede helft nog geen minuut later pakken we het eerste punt.

Dat is de flow voor de totale tweede helft. We halen hun middenbouw eruit....dus inlopen vanuit hen en sprongschot 9 meter is niet meer extreem aan de orde.

En daarop tonen wij meer kracht. De wisseling van  keeper geeft een andete dynamiek. Het team heeft geluisterd naar de tips en we houden het hoofd meestal koel. We lopen twee punten uit. Dan laten we de roepgeluiden van ouders teveel binnen komen en zijn we te voorzichtig in verdedigen. Maar we doen het super en als Noor gelukkig roept dat we doen wat we mogen gaan bij gelijke stand de koppen omhoog. De laatste minuten houden we rust en vliegt de kleine maar dappere ZoĆ« tussen een boogbal. De aanval met drie aanvallers Desk en geen tegenspelers meer te bekennen word afgemaakt bij een super kwalitatieve keeper van Elshout. ......de bal de gaol uit.....fluitsignaal.....gewonnen......
Trots op de doorzettingskracht en het niet laten leiden door geluiden van de tribune pakken we winst.

#trots#wateenkanjers

2017 11 16 KMB Schermv3