Zittend een uur na de wedstrijd....lijkt de adrenaline nog niet uit mijn lijf te zijn. We spelen vandaag met de D van Desk tegen Dos D1 in Heesh. We weten dat erom gaat spannen. We spelen in de sporthal....met deze zon is dat wel warm.

In de kleedkamer bereiden we ons voor. Belangrijkste les is...speel je eigen spel. Laat je niet gek maken en hou je aan de regels. De kinderen zijn gespannen. We trekken onze groene hesjes over onze vertrouwde gele shirts en gaan het veld op.

We starten en Dos maakt het eerste doelpunt.

Al snel zien we dat we niet door hun verdediging komen. Als we dat als choaches observeren zien we dat ze standaard met zessen verdedigen in de negen meter. Dat geeft een heel ander spel. En daar is niets mis mee maar bij de D valt dit niet onder de regelvorming. Je mag maar met drieën in de negen verdedigen. We weten dit zo goed omdat we hier in begin van het seizoen heel erg zoekende in waren en we er zelf vaak op af gefloten werden. Na de eerste vijf minuten hebben we de eerste twee minuten tijdstraf al te pakken. Daar schrikken de kids altijd even van. Als ik wat te enthousiast naar de scheids roep vraagt hij me heel netjes om te choachen bij de bank. En terecht.

Het gaat gelijk op en erik en ik beslissen samen met de kids rustig te blijven rust en ons eigen spel spelend gaan we na de eerste spannende twintig minuten met 6- 7 het veld af. Hun doelpunten vallen vooral vanuit het meelopen van de opbouw. Over de hoeken komt niet zoveel. Als we die middenopbouw vast zetten is het spel van onze tegenspeler makkelijker te verdedigen. En dat doen ze geweldig!
Dat is ook wat we de kinderen vertelllen in de rust.

Andrea en Niels zitten goed in hun eigen flow wat maakt dat Andrea blijft staan tussen de laten. We moeten in de aanval onze training van Antoon uitzetten. Bal rondspelen dreigend inkomen en aanvallen creeren. Uitstappen bij de zes en vastzetten volgens de goede richtlijnen. Op armen. Vooral niet onder de indruk raken van fysieke aanpak maar juist laten zien dat onze verdediging staat als een huis.

Zo gaan we het doen! .............eerste helft start meer als verdediging als een tent...... Ze spelen met drie sterke spelers steeds hetzelfde spelletje en hun lengte en doorspelen van de bal geven een aantal prachtige doelpunten waarbij onze verdediging niets kan qua regelgeving.  Binnen drie minuten lopen ze uit naar 11- 8 .....daarna trekken we wat bij. Maar ze vervolgen wat ze doen naar 15 -10. Onze eerste tien minuten zijn slordig en we verliezen veel balbezit. En wat er dan gebeurd is crusiaal voor de wedstrijd. We kunnen de drie spelmakers in de opbouw vastzetten.

De scheids geeft een aantal keren aan dat de tegenpartij uit de negen moet komen volgens de regels die hij heeft nagekeken in de rust. En als we dan de flow ingaan....wordt het 15-11....12....13...14....en komt Andrea na wat extra  aanmoediging in haar extra vliegmomentjes tussen de palen. Als er dan ėėn in gaat is het ruim cirkel en pakt ze zonder na te denken de bal en neemt de snelheid mee in het spel. Onze rust aan de kant werpt zijn vruchten af.

Onze snelle spelers pakken de flow....en lopen door snel te schakelen dwars door de verdediging heen. Een breakout van ons eindigd door de hoge druk op de paal. De spanning stijgt. De scheids heeft de wedstrijd met alle rust in de hand.....complimenten.....wat voor iedereen rust geeft, ondanks dat onze hartslag stijgt qua het spel.

Dan staat het bij de laatste 25 seconden 16 - 15 onderschept Guus van Wattum de bal we gaan naar voren. Het is 16- 15.......de bal gaat rond. Fai durft te gooien....de bal word prachtig geweerd door de keeper van Dos. Gaby probeerd het maar door goede verdediging is de afwerking het net niet en komt de bal terug uit de cirkel ...de laatste twee seconden weet Jelle te springen naar de bal en hem bijna bowlend in de goal te krijgen. De scheids fluit voor een goal.....ontlading......16 -16.

We springen omhoog. Trots dat onze kids van de D met vijf punten achter , hun hoofd niet laten hangen en blijven knokken. En toch door de zes in cirkel heen weten te komen. Alle 11 die erbij waren....kanjers.... #trotsopdeD#1punterbij

Twanny

2017 11 16 KMB Schermv3