Zondag 7 oktober 2018

Witte ster HC1# - Desk HC1 ( gemengd)

Vandaag reizen we af naar Waspik alwaar we een team treffen dat we in het veld seizoen als eens tegen gespeeld hebben. Nu treffen we hen de tweede keer maar dan in de zaal.
Als ik dit stuk begin te schrijven zijn we ruim een uur na de wedstrijd. Echter voel ik de adrenaline nog door mijn bloed gaan.

We starten de wedstrijd met twee bizar goede aanvallen en een goede verdediging wat maakt dat we na 3 minuten met 2-0 voor staan. Als dan hun sterspeler een tegengoal maakt herinneren we weer waar hun spel om draait. Een hele lange jongen die vanuit de negen prachtig kan scoren als hij omhoog komt. We krijgen door wat hij doet en de andere kids spelen de bal continu naar zijn handen. Dat maakt dat we snel kunnen schakelen. Halverwege de eerste helft neemt Zoë de taak om hem af te dekken. Als je had gezien had je wellicht hard moeten lachen.

Onze kleinste speler tegenover hun grootste. Maar iedereen weet dat Zoë niet opgeeft en hem goed bij kan houden. En zo halen we veel handbaltechniek weg uit ons tegenteam. Ze scoren nog een aantal keer vanuit de hoeken. Ons verdedigingswerk is goed en de eerste 10 minuten onze aanval ook. We zijn alleen de tegenpartijkeeper goed aan het ingooien .....da's jammer. We gaan de rust in met 6 - 6 en Fai een gele kaart.

We geven de kids veel complimenten en spreken af dat we rust moeten behouden. Dat we Zoe inzetten in de verdediging van de spelmaker. Eenheid en praten met elkaar. Je niet laten triggeren ,  doorverdedigen volgens de handbalafspraken.
Andrea blijft in goal en houdt prachtige ballen uit het net. We weten goed te verdedigen en de  onrust van het tegenteam is onze kracht. Alle kids staan er. Iedereen werkt keihard en heeft zijn haar eigen mannetje bij. Echt bijzonder hoe ze ėėnheid uitstralen. Zo trots! Als we ons even niet concentreren loopt waspik uit met twee punten als er nog 6 minuten op de klok staan. We vertellen Fai en Jelle om rust te houden en juist mooie aanvallen te spelen. Pas gooien als we zeker kans maken. Als dat gebeurd en Zoė haar grote vriend blijft uitschakelen zien we kracht....dynamiek en mooie wissels.....in de aanval moeten we soms een beetje lachen.

De grote jongen moet Zoë verdedigen en pakt haar liefdevol steeds bij haar heupen. Zoė denkt maar ėėn ding......ik ga toch wel langs je heen vriend!  Andrea houdt een paar snoei harde ballen uit de goal. Romy weet een bal te onderscheppen en daardoor schieten we naar voren en  komen we gelijk.......we vliegen over het veld...laten ons niet leiden door de tegenpartij maar spelen ons spelletje. We scoren de 12- 13 vanuit prachtig samenspel........de laatste twee minuten op de klok blijven we gefocust op de verdediging. Dat kunnen we ....we praten met elkaar........in onze laatste aanval kunnen we de bal er niet meer in krijgen.......maar 12-13  met drie oorspronkelijke D spelers tegen een jongens dispensatieteam.......je begrijpt toch wel dat we TROTS zijn....

In de kleedkamer kunnen we ze alle tien alleen maar complimenten uitreiken. Om in Pieter zijn woorden te spreken.....echt handbalspel en gedrevenheid hebben gewonnen...... .#gedrevenheid #ėėnheid #Rust-eneigenspelletjespelen

2017 11 16 KMB Schermv3