Wedstrijd Desk f1 - Elshout f2
Zaterdag 26 januari 2019

Vandaag staan we met 9 kids klaar voor onze wedstrijd. Wat langer wachten dan dat we hadden gehoopt kunnen we alleen maar heel blij zijn met betrokken ouders die meedenken met ons en met de kids. (Lees; de Werft was WEDEROM NIET OPEN)

Later als verwacht starten we in de knusse kleine zaal van de werft.
Vanaf moment ėėn zijn we gefocust en zien we samenspel vanuit alle kinderen. Ze zetten breed in bij het spel en als Elshout over de middenlijn komt ( regel:  eigen helft verdedigen) gaan ze voor een eigen man / meisje om te verdedigen. Doordat ze dit goed doen zien we  dat Elshout elkaar wat moeilijker kan vinden.
Als ze aan de cirkel komen staat daar iemand van Desk die goed blokt. Dat maakt dat de bal niet eens in de buurt van de keeper komt maar juist al van te voren afgewend word door goede verdediging.

We coachen de kids vooral op samenwerken...simpel aanspelen en niemand overslaan. En dat doen ze super. Door zelfs een schijnbeweging te maken zetten ze de meiden af en toe op het verkeerde been. De tegenpartij heeft een bizar goede keeper wat maakt dat wij echt kracht achter de bal moeten zetten.
Onze keepers in de eerste helft weten velen aanvallen de bal gigantisch goed te stoppen.

In de rust kunnen we alleen maar complimenten uitdelen. En nieuwe keepers kiezen.
De eerste vijf minuten van de tweede helft slapen we allemaal een beetje en komt Elshout met hele mooie acties dichterbij  ze scoren drie maal in korte tijd met prachtige acties. Tot onze keeper zich weer herinnert hoe hij het moet aanpakken en gaat er geen bal meer in.
Ook in de tweede helft zien we samenspel en enthousiasme....en veel concentratie. Veel passeerbewegingen en kracht bij het afmaken van de bal.
De scheidsrechter neemt de kinderen goed mee in uitleg wat maakt dat behalve enthousiasme ze ook het spel nog beter leren. Djw!

De coaches en ouders van Elshout willen we graag bedanken voor hun geduld rondom het later beginnen van onze wedstrijd door omstandigheden en hun sportiviteit.
Mooi om te zien dat wij met hen samen vooral spelplezier willen zien.
We sluiten de wedstrijd af met winst van 9 - 7 en prachtige shoot outs van alle kinderen en super keeperstechnieken.
We sluiten met de vier coaches samen af met een groot applaus aan elkaar.

Ook in de kleedkamer kunnen we alleen maar afsluiten met complimenten. We vertellen de kids dat als we zo doorgaan  dat we over 15 jaar in oranje shirts lopen. Op de vraag : Wie zijn dat dan? ( We doelde natuurlijke op onze Nederlandse handbal teams .....) noemde de aanvoerder vol trots alle kinderen op die in oranje trainen😂. Wat een kanjers zijn het toch die kids van de F van Desk!
En we hebben moeten beloven dat ze ons onder de douche mogen zetten...einde van het seizoen als ze zo goed blijven spelen.

Wij kunnen niet anders als instemmen🙄
#sportiviteit #Desk