Zondag 24 maart
Dongen HC # -Desk gemengd HC1

Na de wedstrijd van vorige week waar ik niet eens een verslag van schreef zo dramatisch was het was mijn angst vandaag een dezelfde flow vandaag. Omdat alle coaches die er normaal zijn niet konden invallen bij de afwezigheid  van Pieter stond ik er alleen voor. Maar Daniëlla kwam enthousiast naast me staan op deze zonnige zondagmiddag.

We moesten als jong team tegen de nummer 4 met alleen maar jongens. Ėėn opdracht kregen ze vandaag. Doe wat je dit jaar geleerd heb en ben trots op elkaar! We hebben een zware competitie maar geloof in elkaar en verlies de bal niet. Want in breakouts lopen zijn de jongens van Dongen goed. Da's hun spelwijze en die moeten we voor blijven om hen uit het ritme  te halen.

Het inspelen van onze keepster Andrea ging niet al te serieus. Mijn focus was weer bij het spel van vorige week. We stappen de kleedkamer in en ik laat ze even nadenken over de wedstrijd van vorige week maar geef ze hun zelfvertrouwen terug door ze met elkaar te verbinden. Geloof in elkaar. Doe het VOOR elkaar. en houd je bal bij je .

We starten en de aanval van Dongen laat slordigheden zien. Dus speleenheid en snelheid  ligt de eerste van bal vanuit ons tussen de latten. Mijn hoop groeit.
We hebben veel balbezit en ze laten zien wat Pieter ze dit jaar heeft geleerd. De twee grote spelers van Dongen maken het spel. Komen bij de 10 meter omhoog...al springen we ...onze vingertoppen kunnen er maar net bij.
Maar we geven weinig weg. Ze lopen wel wat uit maar da's naar mijn idee de leeftijd en niet het mooie van het spel. We gaan de rust in met 6 punten verschil en dat had de tegenpartij niet verwacht. Ik kan alleen maar de tip geven snel spel eerste fase te spelen....Dongen  draait heel laat en dan  kan Desk er al doorheen zijn. Blijf goed verdedigen en praat met elkaar.

We starten krachtig en houden vol. Wat een prachtig samenspel zien we. Dongen weet alleen te scoren door heel af en toe een breakout en door drie jongens die het spel maken. Als we hun spelletje doorhebben lopen we zelfs als je doelpunten van de tweede helft telt voor op Dongen. Totdat hun drie topspelers niet meer gewisseld worden en een aantal forse inlopen maken waarbij onze kleine spelers evenwicht verliezen en de bal verliezen. Aan de wil lag het niet. Wij weten Dongen tweede helft een aantal keren totaal weg te spelen en wat een prachtige doelpunten rollen daaruit.

Samenspel...iedereen zijn plekje ...inlopen ....en via de cirkel scoren we bizar veel. Mooi handbal...ondanks dat het qua doelpunten niet spannend was op het scorebord was het een wedstrijd uit de boeken voor Desk. Kim kwam nog heel lelijk ten val...even eruit maar zoals haar betaamd ataat ze er daarna weer. Een subliem goede scheidsrechter waar we terecht onze complimenten aan hebben gegeven. Het team kreeg het allermooiste compliment van hem.....wat zijn jullie een mooi team in spel en hoe jullie elkaar coachen. En persoonlijk kreeg Zoë complimenten....klein maar zo dapper en mooi handballend.. Prachtig om te zien hoe zij haar tegenspeler van twee keer zo groot en jongens tot drie maal toe op het verkeerde been zette.

Sommige van onze  spelers hebben op andere plekken gespeeld en dat kwam de spelrechniek  ten goede. Verloren maar zo voelde het niet. Zo'n jong team komt er wel als ze de wil maar laten zien.

Ze hebben de wedstrijd van vorige week gigantisch goed gemaakt.  Dank aan Daniëlla die hielp....fijn dat je erbij was!
Twanny

2017 11 16 KMB Schermv3