Desk f1 - Elshout f2

Vandaag starten we om 9.30 uur op Eikendonk voor onze eerste buitenwedstrijd. Onze tegenstander speelt in blauw wit teneus het betreft Elshout. Carien en Gerard openen de poort en de kids hebben er zin in. Mwde door vrijwilligers aan de bar hangt de sfeer er altijd weer meteen bij Desk. De ouders nemen allemaal weer hun plekje in de kantine of aan de buitentafels en het voelt weer als thuiskomen voor iedereen ondanks de kou.

Lange broeken / termo ondergoed ed. gaan aan onder de teneus. We hopen dat de zon zich snel gaat laten zien.

Onze jonge betrokken scheidsrechters geven het fluitsignaal om 10.00 uur. Elshout krijgt de bal uit en we gaan beginnen. De mama van Kim helpt me om zo de kinderen voldoende aandacht te geven. Djw.

De eerste 5 minuten moeten we even warm worden. Maar daarna gaat onze motor draaien.  Het gehele veld word gebruikt en we hebben  weinig balverlies. Helaas gaan een aantal hele mooie pogingen recht op de lat. Of zelfs van linker naar rechterpaal maar net niet over de lijn. De verdediging is wat lastig maar onze cirkelverdediger houdt velen ballen geblokt. Trots als een pauw gaan we met een gelijkopgaande wedstrijd gaan we de rust in.

We vragen de kids wat ze zelf hebben gezien. En een van de slimmeriken zegt precies wat we ze anders verteld hadden. De nr twee is degene die op goal gooit en steeds scoort. Die moeten we dus beter verdedigen. We nemen het verdedigen nog even door voor het fluitsignaal.

De kids zijn in en in koud maar....ze gaan ervoor.

De aanvallen worden breder,  de bal gaat in een hoog tempo voor f spelers rond en de schoten op doel zijn niet te tellen. De keepers van Elshout houden er mooie ballen uit. Maar onze spelers gaan steeds sneller spelen en beter verdedigen. In de tweede helft onderscheppen we veelal de bal en kunnen we vanuit de hoek prachtig op goal gooien. Ook zien ze elkaar steeds vrij staan. Doordat we soms vergeten in te lopen  onderschept Elshout hier en daar ook de bal maar onze keepers zij  grandioos!  De wedstrijd blijft spannend en niemand weet hoe het staat want bij de f heb je geen scorebord. Toch wil iedereen op het einde weten hoeveel het is geworden ( da's iets wat toch een doel blijft van ook onze jonge kids.) We winnen net met een doelpuntje verschil.

Trots want met al deze jonge f jes ( De tweede jaars zijn naar de E gegaan in de buitencompetitie) zien we een prachtig aanvalsspel . Elkaar de bal gunnen en kijken wie de beste schotkans maakt. Da's toch erg knap op deze leeftijd. Het blijft een eer deze enthousiaste club te coachen !  De shoot outs waren mooi om te zien. Coaches van Elshout en scheidsrechters dank voor de mooie sportieve wedstrijd! Het was werkelijk een feestje de jeugd zo te zien groeien.

Thymen geeft ( met hulp )  als aanvoerder in de kleedkamer zijn team nog de complimenten. Trots met zijn eerste kaartje van de wedstrijd in zijn hand. Inlijsten en boven je bed hangen kanjer! Goed gedaan f jes ! πŸ€ΎπŸ½β€β™‚

Twanny

#kanjers #pasopvolgendseizoenfteams!