Vandaag gaan we op deze mooie moederdag naar Waspik. Daar spelen we als gemengd team in de zaal al is het veldcompetitie. 4 jongens aangevuld met onze stoere meiden tegen een geheel jongens team.
De kids hebben er zin in. We hoeven hen niet te motiveren. Omkleden, inlopen, ingooien etc worden zelfstandig opgepakt.
Als we de opstelling hebben gemaakt zien we een team wat de drive erin heeft. Koppen kleiner maar super actief!  De aanvallen gaan gelijk op echter belanden onze ballen net te scherp geschoten op paal of worden we de cirkel ingeduwd. Dat maakt de drive nog hoger. Mondje dicht houden voor kids en coach is een tweede doel geworden in deze wedstrijd.

Helaas zijn de aanvallen van de tegen partij beter in de afwerking en gooien de jongens vanaf 10 meter knalhard op goal.  Jelle staat zijn mannetje in de goal en het team word door hem goed aangestuurd. Hij houdt prachtige ballen buiten het net.  Helaas hebben we in de 10 de tot 20 ste minuut veel balverlies en staat Jelle er soms alleen voor in de break out. Fai weet een aantal keren goed mee terug te lopen en de aanvaller uit balans te brengen door alleen maar mee te lopen en een stapje te snel te zijn. Doordat de tegenpartij uit balans gaat kunnen er aardig wat breakouts gestopt worden. Ook Romy neemt het team positief mee en houdt de rust in het spel ondanks haar enkelblessure . In dezelfde minuten laat het team zich teveel uitlokken door hun spel. Ze zetten onze opbouwer vast en we moeten creatief denken. De geoefende wissel die de kids als appelflap zouden betittelen kan helaas niet ingezet worden. De aanvallen die we opbouwen verdienen vooral de tweede helft de hoogste punten als het gaat om samenspel en de tegenpartij wegzetten in de verdediging.

We gaan de rust in met 13- 4. En eigenlijk kunnen we concluderen dat dit komt door slordig spel. De tips van echt handbal spelen en de gaten inlopen moeten ze waar gaan maken. En dat doen ze tweede helft. De opbouw tussen Fai / Koray en Jelle en Zoë maken dat ze doorschieten in de gaten en de tegenpartij elkaar aankijkt op een manier van wat ging dat snel. De Guusjes en Kim vullen perfect aan. We komen tot 6 punten dichter bij en op dat moment wisselt de tegenpartij de grote boys niet meer. Dat resulteerde dat wij leiding nemen en zij druk ervaren. Ons team gaat combinaties maken waar je trots op bent! Ze praten in de verdediging en Koray weet een lage ballen tussen de benen glansrijk in de goal te leggen. Bart onderschept in het midden de bal van een te snelle aanval van de tegenpartij. Hij kijkt rond en speelt de bal door.

Guusje van B draait haar hand niet meer om voor een grote jongen tegenover zich. Haar snelle handeling maakt dat ze naar binnen draait en ze de bal mooi en gericht langs de oren van de keeper laat suizen. Ook Zoë en Jelle krijgen ruimte om zo de brede gaten in te lopen. Guus van W is super alert en onderschept aardig wat ballen. Aanvallen waar je warm voor loopt bij handbal. Samenspel ten top. We geven weinig ballen weg en die we weg geven is omdat de tegenstander groot is en met lange armen de bal uit de lucht  kan onderscheppen. Niels neemt tweede helft de goal over en doet dit vol overgave! Hij houdt de meest prachtige doelpunten eruit. De tegenpartij raakt meer en meer gefrustreerd en gaan hangen in de verdediging waardoor ze slim gebruik maken van onze goedheid.  Dan kunnen wij aan de andere kant gaan doen waar we goed in zijn. Mooi handbal spelen!

Aanvallen waar je u tegen zegt. Kim die briljant en op het goede tijdstip in komt lopen vanuit de hoek en de verdediging totaal op het verkeerde been zet door de snelheid in de bal van Guus van B.  Koray die als echte vent mee opbouwt vrij loopt vanuit de cirkel en perfect mee verdedigd in die tweede helft. Het eerste fase spel kunnen we zelf spelen.  Jelle die de grote speler voor hem houdt. De machine begint te lopen. Helaas hebben we tweede helft echt te weinig tijd om de druk verder uit te bouwen.

Met opgeheven hoofd lopen we richting kleedkamer alwaar we samen  met onze aanvoerder Romy complimenten kunnen uitdelen. Allemaal geknokt. Guus van W de haren op haar tanden zettend. Bart alles gegeven wat hij in zich had. Koray in dienst van het hele team en verbindend. Fai knokkend in de aanval met veel pechbalen op paal. En hard werken in de verdediging. Zoe in snelheid maar de perfecte opbouw in het midden om snelheid van de bal mee te geven. Kim als stille aanvaller de mooiste doelpunten makend. Romy als samenwerkend brein. Andrea als positieve coach op de bank en haar teamgenoten motiverend. Niels in perfecte lengte flow. Twee starfworpen gehouden!  En Jelle als rust in het team maar dynamisch in zijn aanval vandaag.

Pieter herhaald van de kleedkamer tot aan de auto maar 6 keer hoe trots hij is. Dat wij het echte handbalspel lieten zien maar we fysiek te klein en jong waren.
Iedereen een  fijne moederdag namens alle C kids. Want ėėn ding is zeker we winnen elke week als het gaat om het publiek vandaag met zes kijkers vanuit Waspik maar onze fanclub wist er wederom 16 te tellen ( en dat met 10 kids ! ) mooie club !
Twanny