Door omstandigheden kon de vaste coach Twanny er vandaag niet bij zijn. Dat was heel jammer want nu heeft ze een dijk van een wedstrijd gemist. Om Twanny te kunnen vervangen waren er vandaag 2 vervangers opgeroepen, Jeroen als coach en Inge als hulpcoach.

Afgelopen week waren er 9 kinderen opgeroepen om deze wedstrjd te spelen, maar de nieuwste aanwinst, Maud wilde ook bij deze wedstrijd er bij zijn. Gewoon meedoen met de rest van het team. Ze was nog wel zenuwachtig maar zette wel door en ging samen met de andere kinderen omkleden. Klasse Maud.
Vandaag waren we vroeg bij het complex van Avanti. De meeste kinderen vonden dat niet erg want dan konden ze ravotten op de terreinen en de dijk rondom het complex. Sommige ouders maakte de opmerkingen dat de kinderen hun energie al hadden verbruikt voordat de wedstrijd zou beginnen.

Omdat wij met 10 kinderen en Avanti met 8 kinderen de wedstrijd wilde gaan spelen hadden de coach van Avanti en Jeroen afgesproken dat we wedstrijd zouden gaan spelen met 6 kinderen i.p.v. 5 kinderen. Dus meer speeltijd voor elk kind. Daar gaat het om tijdens het handballen met kinderen van deze leeftijd; plezier maken en zo veel mogelijk speeltijd voor ieder kind.
Na het begroeten van de tegenstander ging de gebruikelijke yell goed en heel hard. We begonnen de wedstrijd niet goed en stonden al snel met 1-0 achter. Het leek wel of de meeste kinderen hun energie al verbruikt hadden voor de wedstrijd. Door 2 mooie doelpunten van Desk stonden we voor. Jeroen moest al zijn energie gebruiken om de kids wakker te houden en aan te sturen. Er werden veel fouten gemaakt omdat de bal over een te grote afstand naar elkaar werd gegooid. Ook werd er door ons veel tegen de goede keeper gegooid. Ondanks het bovenstaande gingen we rusten met een 6-4 achterstand.

In de rust werden de kids gewezen op hun fouten en gezegd dat ze niemand over mochten slaan en dat de bal over korte afstand naar elkaar gegooid moest worden. Fouten maken is overigens niet erg, maar als je de bal laat vallen moet je bij de les blijven en de bal pakken voordat de tegenstander deze heeft. Deze informatie was niet tegen dovemansoren gezegd want de 2de helft werd er gestreden voor elke bal. De bal werd goed naar elkaar gegooid em niemand werd overgeslagen. Zelfs onze nieuwste aanwinst heeft net als in de 1e helft de tweede helft speelminuten gemaakt. We maakten doelpunten door goed naar elkaar te kijken wie vrij stond en daar de bal naar toe te gooien. Meestal volgde dan een doelpunt. Ook werd er in 2de helft gevochten voor elke bal zodat we langer in balbezit bleven en de aanval weer voort konden zetten. Er werden ook lange ballen gespeeld, maar in tegenstelling tot in de 1e helft werden deze goed gevangen. De verdediging van Avanti had het moeilijk tegen ons.

In de rust hadden we van speelhelft gewisseld en dat had een gunstig effect voor ons want in één van de aanvallen pakte een speelster van Avanti de bal en tipte naar hun eigen goal om een doelpunt te maken. Bedankt voor deze goal.
Door het harde werken in de tweede helft werd de wedstrijd gewonnen met 11-9.
Klasse gedaan.

Na de shoot outs de tegenstander en de scheidsrechter bedankt.
De coaches van beide teams waren er over eens dat dit een leuke wedstrijd was voor beide teams met veel doelpunten. #respect

Komende woensdag is het geen trainen.