Zondag 19 mei 2019
Desk  Thuis F - Dongen  F team

Vandaag staan we om 10.40 uur langs het veld met onze kleine grootste kanjers. Hun oude teamgenoten ( lees tweedejaars F staan klaar op het andere veld bij de E ) Bij het inlopen wijken de ogen soms wat af.  Remco staat te helpen als coach bij de E en Jeroen helpt Twanny mee. Vanaf moment 1 proberen we hun focus te geven.

Om 11.10 starten we met Fynn als aanvoerder van deze groep. We hebben vandaag 5 kids die graag keepen en daar gaan we zeker in meedenken.
Julian gaat als eerste onder de latten staan en doet dat bijzonder goed. Hij is gefocust en speelt in de aanval perfect mee. De bal gaat snel rond in het team en we verliezen maar weinig de bal. Danique verdedigd de grootste speler van Dongen  van de tegenpartij en dat doet ze bizar goed. Ze weet zelf vaak de bal te onderscheppen en rond technisch perfect af bij de goal met een sprongschot. Voor haar is teamsport duidelijk heel belangrijk want als ze weer alleen naar voren gaat kijkt ze rond en geeft ze de bal netjes af aan een medespeler zodat de rest ook kans krijgt om te scoren! Perfect Danique!

Ook zo'n teamspeler is onze krachtige Fynn. Hij heeft last van zijn teen maar in het veld gaat hij ervoor en voelt hij gelukkig weinig. Daarbij is hij de eerste cirkelverdediger en weet de bal met snelheid voor te krijgen. Soms mag hij wat meer voor eigen succes gaan en dat weet hij want de kracht in zijn schot is immens. Ook de kracht van Seb zijn schot is niet normaal. Hij gooit de bal bijna met keeper en al in de goal. Hij heeft nieuwe schoenen en die brengen hem geluk. Hij scoort velen malen.
We gaan de rust in met een kanjer team en kunnen alleen maar complimenten uitdelen en de hoop dat ze dit blijven doen.
Als we het veld weer ingaan staat de focus meteen aan. De bal gaat nog sneller rond. Ze spelen breed en ze zien elkaar. We kunnen vaak roepen .....weer een 10 voor samenwerking Desk! Maud is overal op de veld te vinden. Waar ze voorheen heel goed was in verdedigen is ze nu ook nog eens super in de aanval! De kids weten elkaar perfect  te vinden.

Isa is gefocust en houdt de meest strakke aanvallen van de tegenpartij van Dongen eruit als zij tussen de laten staat. Met haar benen armen enz volgt ze de bal perfect. In de aanval maak ze het spel breed!
Noor heeft last van haar enkel en we hebben samen afgesproken dat als het nodig is Noor dat aangeeft en rust pakt. Maar zoals het Noor betaamd vraagt ze tig keer of ze al terug mag het veld in omdat ze het zo leuk vind. Het gooien en vangen gaat bij Noor met veel snelheid. Hoe klein ze ook is ze heeft een gigantisch goed overzicht van het spel. In de eerste helft leren we dat je altijd in de aanval wisselt. Heel stom van Twanny wisselt ze tweede helft zelf een keer in de verdediging. Gelukkig geeft coach Jeroen meteen heldere feedback. Ik denk dat we hem maar eens warm moeten gaan maken om hoofdcoach te worden🤪 volgend jaar. Hij kent de regels erg goed.

Danae sluit af in de goal en er gaat maar één bal in. Ze sprong op tijd maar ze is echt te klein voor een hoge bal! Verder knokt ze vanaf moment ėėn voor elke bal in het veld. Klein en dapper mag ze even op de nek van Twanny om haar teamgenoten  aan te moedigen en de tips van Twanny door te geven. Ze kan hard roepen hebben we gemerkt.

Heel trots sluiten we de wedstrijd af met een grote voorsprong. We danken de scheidsrechter voor haar inzet en uitleg van het spel.
We kunnen alleen maar tegen elkaar zeggen....in dit team zit een grote groei. Die gaan nog verder komen. Inzicht , inzet en drive.....en dat samen gevoegd met techniek.....tegenstanders let maar op.....We gaan voor goud! We sluiten af met winst maar hoeveel precies....elk kind heeft een ander stand benoemd🙄😁
DANK aan Jeroen voor zijn oplettendheid en inzet. En vooral.dank aan scheids en ouders van beide partijen. Een vriendschappelijke wedstrijd met leuk spel en veel positieve aanmoedigingen voor elk kind.

Dank je wel Dongen voor de leuke wedstrijd.

Trotse coach Twanny