Zondag 19 mei Desk - Avanti

Vandaag staan we tegenover Avanti. We moeten gefocust zijn want we weten als we dat zijn dat we de meerdere zijn.
Blijkbaar zit dit ook in de hoofden van de kids Want vanaf moment ėėn zijn ze er!
Er zit snelheid in de bal en we wisselen goed van plek. We laten ons niet uitlokken door het spel van Avanti maar houden onze eigen kijk op de wedstrijd. Als er fel word verdedigd staan we ons mannetje en wat vooral knap is  zoeken we gewoon via anderen de gaten op.  Onze scheidsrechters leiden het spel goed wat maakt dat het een mooie wedstrijd is om naar de kijken.

Jelle neemt plaats onder de laten en zit meteen in een hele positieve en technische flow. Hij neemt het team mee en Koray en Niels nemen samen met Romy de rol van met elkaar praten en tellen in de verdediging al snel op zich. De stimuleert de anderen.
Knap hoe dit team gegroeid is in met elkaar praten en elkaar aanmoedigen. We hebben geluk met Jelle in de goal maar ook het blokken in de verdediging van de bal door Guusje van B en Bart.

We hebben de netheid in het afmaken van de aanvallen en ballen worden zorgvuldig geplaatst. Kim weet net als Guusje van Wattum heel goed in te starten vanuit de hoek. Precies op het juiste moment. Of ze nemen zoals geleerd de rol van tweede cirkel waarbij er nog meer ruimte ontstaat voor Niels om bij de negen omhoog te komen omdat Avanati dan aan het organiseren is rondom de twee cirkels. We gaan de rust in met 10 - 6. Het spel is nog niet gespeeld maar we voelen een positieve flow!

We vragen Jelle en Niels wat we gaan doen met wisselen van keepers. Op de rol waar ze eerste helft staan staan ze beide goed te spelen. Iom Pieter besluiten ze te blijven doen waar ze goed in zijn vandaag! We weten dat dat Jelle energie kost want hij speelt ook graag maar knap hoe hij zich in staat voor het team stelt en hij heeft het aardig druk in de goal.
We starten de tweede helft als Marcel nog snel vanuit de zijlijn en tip meegeeft aan Twanny. Cirkel iets uit de verdediging laten komen zodat ze door kunnen kaatsen en er ruimte instaat. Koray start op de cirkel en hij krijgt de tip mee dat resulteert meteen in de aanval op een punt extra op het scorebord.

We hebben vandaag Meerle erbij omdat Andrea nog steeds geblesseerd is maar natuurlijk haar team staat aan te moedigen en Fai er niet bij kon zijn. Meerle neemt de tips van Pieter en Twanny goed op en staat op de linkeropbouw goed in te starten. Ondanks dat ze al een wedstrijd in de benen heeft.
Zelfs weet ze bij een break out door rust te nemen in het uitkomen van haar passen perfect af te werken en de bal feilloos in het net te werken.  Zoë zorgt voor de snelheid in de ballen vanuit midden opbouw en Bart weet veel van de aanvallen die Gussje van B en Zoë maken als laatste de bal aan te pakken en perfect af te ronden vanuit de cirkel. Hij speelt een hele goede wedstrijd en weet een aantal mooie treffers te maken. Avanti begint tweede helft wel wat beter te spelen en het blijft spannend. Qua doelpunten gaan we tweede helft gelijk op. Jelle weet twee 7 meters briljant te stoppen. We proberen zelfs nog een nieuw aangeleerde wissel en die lukt. Helaas is de keeper op de goede plek maar de uitvoering is super.

Alle spelers zijn positief. Romy weet het team continu te coachen in het veld ook als we even de focus verliezen. Zij weet op een natuurlijke wijze de kids te motiveren. De laatste minuten staan we tussen de 3 en 4 doelpunten voor en dan zou Jelle mee naar voren gaan vanuit de goal. Dat doet hij...Hij loopt meteen een gat in. Als de aanval klaar is  geeft hij alles om terug te komen in de goal. We sluiten deze wedstrijd af met vier punten verschil 16- 12. Een hele mooie wedstrijd waarin we groei zien bij het team en na een dank aan de scheidsrechter de tegenpartij maar zeker weer ons trouwe publiek kunnen de complimenten in de nabespreking niet op!

Als ik mijn telefoon pak....staat er een apje.......van Fai......Hoe is het gegaan met de wedstrijd? Kun je me dat even laten weten....de betrokkenheid van heel dit team is groots met een grote G. Wat een kanjers!

Twanny Zijlmans