Zaterdag 15 juni 2019
E team

Vandaag spelen we de  wedstrijd in de hoogste poule met ons hele jonge team. De laatste wedstrijd van  het seizoen. Onze vaste coach Tonny is er niet bij en Monique en ik pakken het stokje over.
Als we de begingroet doen zien we de koppen verschil tussen ons team en de overkant maar we weten dat het gaat om teamdynamiek.
We starten en de eerste tien minuten gaan we gelijk op. Vooral de grote speler komt verder de 9 in en die moeten we stoppen. Onze midden opbouw heeft die opdracht. En we schakelen haar in de opbouw uit. Dat geeft rust. Na 10 minuten loopt Elshout bij ons weg omdat onze korte beentjes de lange benen en het hoge sprongschot niet kunnen blokken. We moeten ook wennen aan het fysieke spel en hier en daar een duwtje na. Wat we super doen is breed spel. We vergeten alleen de gaten in te lopen.
De bal.gaat van opbouw naar hoek en we moeten soms wat sneller door spelen en durven naar de gaten te lopen. Sprongschot vanaf de negen is niet haalbaar , zo groot is de verdediging aan de overkant. Het afmaken van de doelpunten doen we te.minimaal. We spelen de bal vaak in de handen van de keeper. We vergeten de hoekjes boven en onderin.
Na de rust waarin we vooral tips uit kunnen delen maken we nog wat afspraken rondom de aanval en verdediging. We doen wat passeerbewegingen voor en geven de kids geloof in zichzelf.
De keeperwissel is er en zowel Zoe als Fenna zijn kanjers in de goal.

We zijn tweede helft wat actiever en hebben lef om de tegenpartij dan zelf ook maar aan te pakken. Als gaya naar de grond word gwerkt knokt ze zich terug en heeft de bal terug. Klein en dapper!
We hebben wat blessures en een verdrietig meiske. Mooi om te zien dat als het even niet meezit dat teamleden je komen troosten en je mee opvangen.

Op een gegeven moment kijken we rond en zien we Sven met vier f meiden in het veld handballen. En dan sta ik merk ik bijna buiten mijn schoenen ....want ze zijn klein ...spelen op een dubbel zo groot veld tegen meiden die soms wel twee koppen groter zijn maar.......We laten het kaas niet van ons brood eten..We worden qua doelpunten van het veld geveegd maar elke tip die we geven pakken ze op.
Als we volgend seizoen gaan leren om samen de break out te lopen in eerste en tweede fases gaat het zeker goed komen.
Dat er kracht inzit zien we bij de shoot outs. Elke bal verdwijnt via de hoek in de goal.

We sluiten af met een krachtige yell bij de afgroet! En kinderen die in de kleedkamer elkaar tops geven en elkaar motiveren. TOP !
Twanny Zijlmans