De eerste wedstrijd van het seizoen spelen we uit in Waspik. We hebben een groot gedeelte van onze oude team bij alleen Rik is er extra bijgekomen. Door verschillende blessures vragen we wat oud spelers van de Dames C mee.
En omdat enkele van onze meiden hen al hebben geholpen is het fijn wat meer wissels te hebben.
We, Marcel en ik beginnen samen aan het seizoen. Het voelt goed. We vullen elkaar goed aan en maken duidelijke afspraken. Marcel neemt de kids goed mee in de uitleg
We vragen meteen te focussen! We zijn trots op het team en daar kunnen we het verschil mee maken. Vanaf moment 1 staan ze er. We beginnen in een 6-0 maar gaan al snel over naar een 5-1 dekking .En ondanks dat het eerste doelpunt aan de kant van Waspik valt weten we dat we als we ons hoofd rustig houden we een beter spel in huis hebben.

Rik coachen we extra op verdedigen want dat heeft hij vorig jaar gemist. En een goed handbalteam maakt het verschil in de verdediging. Hij pakt het heel snel op. En als hij de bal weet te onderscheppen weet hij zelfs prachtig te scoren.
Koray heeft zijn zelfvertrouwen meegebracht. Hij is rustig en maakt de perfecte opbouw in de aanval en verdediging. Hij houdt overzicht en snelheid in het spel. Geen bal verliest hij.
Jelle en Fai dragen het team met Koray. Zij blinken uit in het mee teruglopen als ze bij de tegenpartij een break out lopen. En dat doen ze nog op een heel verdienstelijke manier. Precies zoals gewenst en in de weg lopend in plaats van provocerend.
Jelle weet samen met Zoë en Koray de sterke middenopbouwer van Waspik uit te schakelen. Op het moment dat ons dat lukt zie de kwaliteit van de aanval meteen wegzakken. Tenzij er een sterke dame vanuit de linkeropbouw of een sterke cirkelspeler aankomt die met zijn elleboog steeds ruimte maakt. Maar als Bart of Niels dat doorhebben bijten ze door de pijn heen van porren in de maag en weten ze hem vaak te stoppen. En anders doet Andrea het als keeper.
Ik was niet bij de wedstrijd van de Dames maar volgens Andrea zelf en haar medespelers zat ze daar niet in haar flow. Maar ze maakte veel goed in deze wedstrijd als keeper. Ook heeft het verdedigen natuurlijk een goed effect op de keeper. Het is een wisselwerking.

Kim heeft een blessure en was geblesseerd aan beide knieën. Maar dat deed haar alleen maar goed leek het wel de mooiste aanvallen en afmaken van de doelpunten kwamen van haar. Wat een prachtige instart had ze. En elke bal was raak. Onomkeerbaar. Zelfs door de benen van de keeper!
Niels is lang, zegt niet veel maar de balen van hem gingen raaklangs het gezicht van de keeper. Onder in de hoek. Bovenin ....met stuitje en zonder. Ook in de verdediging was hij een stabiele factor. Ook Koray wist loeihard de ballen in het net te krijgen. Fai had de pechfase maar ze bleef proberen.
We moeten ons als team niet opzijzetten. We waren niet onder de indruk van de velen valpartijen. We lieten onszelf soms even meenemen in het spel van de tegenpartij maar als iemand riep rust....gebeurde dat. Andrea houdt een prachtige 7 meter uit haar net super!
We gaan de rust in met 9 - 12 . Maar we weten dat we moeten focussen.

De eerste 5 minuten komt Waspik terug en gaan we mee in hun spel. Ze komen terug en we schelen nog maar 1 punt. Totdat Fai Jelle en Romy het team terug roepen naar rust en ze de gaten opzoeken. Ballen weten te onderscheppen en in alle rust met drie of vier man voorbij hun verdediging kunnen lopen.
Zoe weet de middenopbouwer buiten de 12 meter te houden en de snelheid in het spel te zetten. Daardoor lopen we verder uit. De laatste tien minuten maken we het verschil. We accepteren de keuzes van de scheids en creëren wisselingen in onze opbouw . En in de verdediging pakken we netjes maar wel fel aan.
Guusje van Beek kan haar perfecte actie vanuit de hoek in komen lopen afmaken en scoort prachtig. Als we ook een 7 meter mogen krijgen staat Fai op echter is hij net te scherp....de keeper staat op zijn verkeerde been maar de bal ketst af op paal. Helaas maar dat maakt ze goed als ze de laatste 5 minuten op hoek hem door de benen van de keeper in het net plaatst.
Romy is door het team gekozen voor de komende twee maanden als vaste aanvoerder. Dat verdiend ze door haar positief coachen. Ze weet te enthousiasmeren en neemt het team mee. Ze weet met Fai mooie wissels te maken en scoort vanuit de inloop 9 meter.

Bart is zo gegroeid het laatste jaar. Hij gaat ervoor en op de cirkel neemt hij zijn rol. Zijn afwerking in de bal is prachtig. De keeper weet niet waar hij moet kijken. Hij praat met zijn team wat samenwerking oplevert
We lopen de laatste 5 minuten uit . Zoe pakt de leiding in de opbouw. We nemen rust bij de ingooi. Als de jongen die steeds gedekt word door Jelle een break out loopt weet Jelle hem te stoppen maar dat duwtje zag de scheids ook. En een terechte 2 minuten gegeven door de scheids. Zo sportief als hij is snapte we allemaal dat hij hem kreeg maar de frustratie moet er soms even uit.
Als we nog een een minuut spelen weet Andrea een bal prachtig te stoppen. Een aanval van ons gaat te snel en Waspik scoort in de laatste seconde een prachtige doelpunt . Het verschil gaat van 7 naar 6 maar dat deert niet. We gunnen het hun. Ze waren goed en dat laten we ze weten bij de high fives.
Bij de nabespreking kunnen we alleen maar complimenteren. Vooral Rik krijgt complimenten zijn eerste wedstrijd in de C is er ėėn voor in de boeken.

Twanny