11-09-2019 E-team Desk - Elshout

Vandaag spelen we tegen elshout.
Het is een zeer natte dag, maaaaar de kids hebben er allemaal zin in. Voordat we de wedstrijd beginnen, hebben we het nog even over de laatste wedstrijd, en dat we wel verplicht zijn tegenover de ouders en opa’s en oma’s dat we moeten laten zien dat we kunnen handballen.

We bespreken ook nog even dat met nat weer de bal goed overgespeeld moet worden, en dat dribbelen met de bal niet veel zin heeft. De kids hebben dit goed begrepen, en (met trots) mag ik zeggen dat ze dat zeer goed deden.
We sluiten de wedstrijd af met 9-7 winst.
Fijne avond nog,en tot zondag🤾🏻🤾🏻🤾🏻

15-09-2019 E-team Witte Ster - Desk E1

Vandaag spelen we in de zaal in Zidewinde. Ons gehele team is er op Mila na vanwege een blessure. Beterschap Mila!
De kids zijn bij het ingooien goed gefocust en hebben niet door dat we als ouders al zien dat ze het zwaar gaan krijgen gezien de lengte en het aantal snelle  jongens in het tegenteam.
Als we gaan groeten zien we toevallig dat hun grootste en onze kleinste aanvoerder zijn. Het scheelt niet overdreven twee koppen. Best een grappig gezicht.

Vanaf moment 1 zit de tegenpartij vol op de bal. Ze kiezen voor offensief verdedigen meteen vanaf de middenlijn. Voor we het weten staan we 3 - 0 achter.  Maar al snel hebben Thijs en Joyce door dat als je offensief voor de bal gaat je niet goed staat te verdedigen. En dat is iets waar ze snel gebruik van maken. De tweede tien minuten van de eerste helft lopen we dwars door hun verdediging heen.
Helaas zouden we vandaag mee hebben moeten doen met latje en paal gooien wedstrijden. Dan waren we zeker kampioen geworden😉.
Het zit ons niet mee.

Danique loopt vanaf de negen meter perfect in maar haar korte beentjes maken dat de verdediging vanuit het midden haar soms onder de voet  lopen. Maar zoals Danique het beaamd...blijft ze proberen met prachtige sprongschoten.
Fenna is degene die in de opbouw het verschil maakt en in komt lopen en de bal vraagt. Maud ziet dat perfect en weet de bal bij Fenna te krijgen. De minuten dat Maud erin stond had ze goed overzicht!  Met een dikke achterstand en lichte frustratie op de gezichten van de kids gaan we de rust in.

Heel knap dat de aanvoerder zelf naar de scheids liep en daar netjes aangaf dat je fysiek bij de E niet mag aanpakken en dat ze ervan baalt dat ze gewoon omver worden geduwd. " Wilt u daar alsjeblieft opletten?  "
Wow, het als aanvoerder innemen voor je team da's knap op 9 jarige leeftijd  daarna rent ze naar het ballenhok om het keepersshirt aan te trekken. Echt super !

Zoë gaat na de rust en het praatje van coaches Tonny en Remco het veld in. Daar maakt ze het verschil met Fenna om naar de bal te komen. Ze gaan Witte ster uitspelen.  Ook Blossom word wakker en komt vanaf de hoek inlopen en pakt de bal aan van Fenna en geeft hem door aan Zoë waarna Thijs vrij staat en ze doorspelen naar de goal. Haar overzicht geeft kansen. Helaas laten we de bal soms te vroeg los waardoor de bal over de goal knalt. Joyce heeft gekeken naar de tegenpartij en besloten haar eigen gewicht ook maar in de strijd te gooien. Prachtige doelpunten Joyce.

Madeleine word steeds zelfverzekerder en is het geduw en getrek op een gegeven moment erg zat. Ze focust zich op de bal en neemt deze steeds knap aan en de tegenpartij blijft wat bij haar weg.
Helaas kunnen we de jongens niet belopen en Gaya zit elke keer net met voetjes of vingertoppen bij de ballen maar heeft geen robocob armen.

De tong hangt op de schoenen van onze jonge spelers als we nog 10 minuten te gaan hebben.
Over het algemeen hebben wij bij ons team echt teamspirit gezien ...samen opbouwen...breed staan en ze kennen alle regels. Stiekem weten we gewoon dat deze groep letterlijk en figuurlijk een maatje te groot waren. Maar de mooiste samenwerkdoelpunten kwamen van onze kanjers!
Twanny