Zondag 10 november 2019
Desk DC1 - Blauw wit DC1#

Vandaag handballen we om 11.00 uur in de wetering. We spelen met de DC1 tegen de nummer 3.  We weten dat Ghv gelijk heeft gespeeld en hebben de hoop aansluiting te houden bij de koploper door deze met winst af te sluiten.
De meiden C zijn allemaal Aanwezig. Een groot maar erg betrokken team die elkaar verbeteren. Elke speler heeft een kwaliteiten en daardoor zijn we een divers team.

We starten goed en staan al snel twee punten los van Blauw wit. Andrea staat na een blessure weer onder de latten en weet haar team goed te motiveren. Bij de eerste ballen zit ze grandioos goed bij! Haar keeperskwaliteiten komen steeds beter in beeld

Halverwege de eerste helft  gaan we slordig verdedigen . De gaten komen in onze verdediging en blauw wit weet dit uitmuntend uit te spelen. Andrea zoekt dan even naar de flow maar weet heel knap haar team te coachen.
We gaan de rust in met een kleine voorsprong voor Den Bosch van geloof ik 1 punt.

Dit moeten we wel herleiden naar onze eigen verdediging.
Pieter weet met hulp van Andrea de kinderen te motiveren om te tweede helft dat te doen wat men wenst. Een volwassen team dat in de kleedkamer kiest om met een sterke verdedigingsopstelling te beginnen zodat de nieuwelingen nog even kunnen afkijken. En dan zien we de drive van de eerste 10 minuten terug. Rust in het spel. Bal onderscheppen en goed samenwerken. Rustig aan kijken ...basis houden en bal gaat alle kanten op.

De kracht van dit team is dat we niet 1 niet 2 maar 12 krachtige spelers hebben die voor elkaar knokken. Drive hebben  en elkaar weten te motiveren ook als we even achter staan. De wedstrijd begint de draaien. En de eerste jaars C meiden maken het verschil de laatste 10 minuten in de verdediging. Ze maken driehoeken ...luisteren naar hun keepers en houden het hoofd koel.
De aanvallen die vandaag uniek waren kunnen we niet benoemen. Marlou en Romy keien in inlopen op het juiste moment in de gaten en feilloos afmaken.

Ela &  Fai maar ook Kim ( op een plaats waar ze haast nooit speelt) samen met ZoĆ« die kanjers zijn in hun team meenemen in verdediging en aanval. Zij weten opbouw en cirkel uitmuntend te verbinden.
We sluiten af met 17- 11 winst! Hoppa twee punten in de pocket!

Twanny

rabobankspekdeclubkas1

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft !