Vandaag hebben de meiden al een wedstrijd in de benen als ze verzamelen bij de jongens einde van de middag in Loon op Zand.
Jelle neemt wederom plaats onder de lat omdat Andrea nog herstellende is van een blessure. Bij het ingooien zijn de kids nog wat lollig en grappig met elkaar bezig waarin we hopen dat ze de focus kunnen pakken in de wedstrijd. Dit willen we om aangehaakt te blijven bij de koplopers waar we qua niveau bijhoren allen qua focus nog niet altijd.

We staan allen dicht bij elkaar en hebben de laatste weken onze focus wat weggegeven terwijl we als C jeugd zo groeien. En dat met maar 2, 5 uur training in de week. Gaby sluit wederom aan bij ons team en haar cirkelinzet is subliem.

We starten redelijk goed. De focus is er en Jelle komt goed uit de verf in de goal. Fai weet de verdediging goed mee te nemen in het met elkaar praten. Koray is hier een mooie aanvulling in.
Bart zorgt dat de aanval loopt vanuit de cirkel en maakt ruimte voor zijn team. Weet goed te draaien maar de blessure aan zijn hand maakt dat de pijn soms de focus overneemt. Hij weet een aantal ballen goed te onderscheppen. Totdat dat gebeurd waar we elke week een kanteling zien. Focus weg en White Demons weet een aantal keren goed te scoren. Het siert Jelle dat hij niet moppert maar zijn team laat focus en hulp vraagt. Ze gaan weer voor elkaar werken. We blijven aardig bij elkaar hangen en moeten wennen aan het valwerk van onze tegenpartij. Totdat we doorkrijgen hoe ze de opstelling steeds doorwisselen en wie het spel bij hen maken.

Dan fluit de scheids af voor rust met maar één klein aantal punten in ons voordeel. We moeten de focus houden. We overleggen met Jelle omdat we  weten dat hij graag speelt maar we hem echt nodig hebben tussen de laten. Hij is akkoord met blijven staan. Hij lijkt te genieten. Een extra tape om zijn vinger om zijn pijnlijke vinger te versterken.
We beginnen tweede helft zoals afgesproken. Een cirkel vanuit Gaby die daar het verschil maakt en het prachtig inlopen Van Romy en Kim op de cirkel vanuit de hoek die het verschil maken. Ineens gaan die doen wat ze zo goed kunnen. Ondanks wat latballen weten we de meeste feilloos in het net te plaatsen.

De wissels van positie met Romy Fai en Guusje van Beek aangevuld door Zoë maken het verschil in de afwerking.
Jelle weet als hij de bal weet te stoppen de snelheid van Zoë super te vinden en Kim en Romy lopen keer op keer mee.  Waardoor de aanvallen uit een boekje verlopen. Iedereen gunt elkaar de bal en de mooiste kansen geven we de bal om prachtige aanvallen neer te zetten.

De laatste tien minuten staan we ruim 10 doelpunten voor echter laten we  het soms gaan als we niet uitstappen naar de aanvaller toe. De gaten staan dan voor onze neus. Jelle weet een aantal zeven meters goed te stoppen. Kim weet ijskoud aan de overkant de 7 meter te scoren. Koelbloedig en technisch super goed.
Rik en Niels staan in de aanval naast elkaar en weten de bal snel rond te spelen. En door te geven aan de cirkel of in te lopen naar de 6 en door te pakken op goal.
Guusje van Beek maakt in de snelheid van de bal het verschil. Je ziet dat de meiden veel verschillende posities spelen nu ze in twee teams optrekken.

We sluiten af met 24 -15  waarbij we sportief maar progressief verdedigen. We op tijd loslaten en ons niet laten leiden door vallen en hangen of draaien. Trots geven we de tegenpartij een high vive en bedanken we hun coaches voor de wedstrijd. Evenals onze scheidsrechter die een goede wedstrijd floot waarvoor dank Namens ons allen.op naar volgende week dan reizen we af naar Waspik.

Twanny

rabobankspekdeclubkas1

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft !