Zondag 8 december 2019
DESK DC1 - HVM DC3

De tweedejaars C meiden hebben al een wedstrijd in de benen waarbij Andrea als keeper het verschil maakte. Ook nu neemt ze de plaats weer onder de latten.
Doel van vandaag is vooral goed verdedigen . Want steeds als je geen tegentreffer krijgt kun je bij een doelpunt verder uitlopen. HVM heeft een mooie groep meiden staan die de bal snel rond speler. We weten hen op tijd goed op te vangen in de verdediging. We kunnen in de snelheid van draaien het verschil goed maken.
De snelheid na een stop die Andrea veelal goed maakt weet het C team de bal van links naar rechts te plaatsen en de gaten in te lopen.
De tweedejaars meiden hebben wat meer ervaring en als we uitlopen kunnen de we eerste jaars meiden laten groeien. En hoe! Zowel Vianny als Marlou pakken het verdedigingstechnisch super aan. In de aanval moet er nog wat lef in.

We gaan de rust in met ruime voorsprong  maar we spelen het team aan dat ze moeten denken dat we achter staan. We willen snelheid en balbezit zien groeien. We verliezen de bal veel te veel.
Starende aan de tweede helft vertellen we dat alle kids met onzekerheid die maar op de bank moeten laten wat resulteert dat zij de ballen ook op goal gaan gooien en scoren.
Waar Romy en Fai de bal minder tussen de laten kregen weten ze nu mede het verschil te maken.
Meerle weet steeds beter mee te verdedigen en te praten met de teamgenoten om haar heen waarbij ze subliem sluit .
Guusje van W groeit elke week...ze loopt de breaks mee en weet haar verdediger regelmatig op het verkeerde been te zetten.
De Guusjes, Zoë Faithlen Romy en Kim hebben er al een jaar samen opzitten en kennen elkaars in en outs. Elke aanval weten ze de beste schitterend te benadrukken.
En ela sluit hier steeds beter bij aan.

De flow die het team heeft word even afgewisseld met onzorgvullidheid. Dat heeft nu niet maar als het gelijk opgaat zijn dat de elementen waar we ons op moeten focussen.
Andrea staat te keepen zoals Tess Wester dat doet bij de wedstrijd Nederland - Noorwegen. HVM weet pas de laatste 8 minuten te scoren. Dan trekken ze dat door na 3 punten in de laatste minuten.
En eerlijk gezegd werd ze dat gegund. Een heel mooie spelend team dat mooie aanvallen creëerde. Ook onderling erg sportief. Elk team zou deze drive moeten hebben ook al sta je Bijna 20 punten achter.
Hun doelpunten worden gevierd. Prachtig om die drive te zien bij hen. Ook heel sportief naar elkaar deze twee teams.
Deze complimenten geven we hen dan ook graag. Want tenslotte blijft teamsport gekenmerkt door samenspel en drive! De choaches van hen geven nog een compliment weg aan onze keepster. En terecht.

Dames wat hebben jullie vandaag laten zien dat teamsport in ieders handen ligt. Dat jullie het verschil maken omdat iedereen verdedigd en iedereen de beste schutter de kans bied.
Heel trots op jullie. Chenna super bedankt voor je invalbeurt  als scheidsrechter . Want zonder jou hadden we niet kunnen spelen. Goed gefloten!

Op naar verder ontwikkelen. Dank aan HVM voor deze sportieve mooie wedstrijd. Want beide teams gaan nog ver komen!!!

rabobankspekdeclubkas1

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft !