Zaterdag 14 december 2019
GHV E1 -  DESK E1

Vandaag rijden we richting Goirle met alle nieuwe leden van de E. Een aantal oude leden  kunnen niet en daardoor is er ruimte voor onze nieuwe kanjers met wat vertrouwde gezichten.
Voor Jayden is het zijn eerste wedstrijd en de spanning probeert hij te verbergen.
Voor Eline en Rowan is het de tweede wedstrijd en we zien dat ze vooral zin hebben het team in te gaan.

Joyce  & Blossom geven aan wel tips te geven als ze het niet weten. Thijs en Mila zijn stil maar vanaf moment 1 gefocust. Gaya staat onder de latten en ondanks haar kleine postuur moet je als toeschouwer wel denken wat moet ze denken als er een speler van ruim twee koppen groter op haar af komt als de bal onderschept word en een break out loopt. Maar ze staat er en ze weet goed mee te draaien met de bal en mooie ballen eruit te houden. Zo trots op haar inzet.

Het team word vanaf moment 1 vastgezet op de middenlijn. De tegenpartij heeft grote spelers en officencief moeten we wederom erg wennen aan hun felheid waardoor onze spelers vaak vast staan.
Je moet je voorstellen dat de lengte van pino zich buigt over de lengte van een ernie🙄 dan sta je al snel vast met je korte beentjes.
Op de bank kan ik met het coachboard tips geven over wat we hebben geoefend bij de training bal op snelheid doorgeven en doorlopen.
Ook in de rust vertellen we ze wat ze moeten doen. Snelheid in de bal. Niet bang zijn maar zorgen dat ze van je af moeten blijven omdat je de bal hebt en door een passeer beweging het verschil te maken.

Thijs en Joyce pakken beide een helft van de tweede helft de goal zodat Gaya ook speelminuten heeft.
Blossom overziet tweede helft  het spel heel goed en weet de verdediging uit elkaar te trekken waardoor er ruimte komt voor de opbouw om door te breken.

Joyce heeft het perfecte overzicht en gaat voor eigen kansen maar als er iemand beter voor staat maakt ze het verschil door de bal door te spelen. Mila wist zich toen ze het doorhad steeds vrij te spelen om de cirkel en op goal te gooien!
Jayden en Rowan hebben net als Thijs het zweet gutsend over hun gezicht lopen en ze genieten enorm. Gaya weet het speelveld te verbreden vanuit de hoek. Eline krijgt de verdediging steeds beter door en in de aanval kan ze de bal al perfect vangen en doorspelen.
Madeleine groeit elke week. Haar kracht bij het sprongschot is subliem. Als ze de ruimte ervaart begint ze steeds vaker te knokken voor een doelpunt. En ja hoor ze maakt weer prachtige. Maar waar ze vandaag het verschil heeft gemaakt is haar verdediging....even de tegenspeler op een sportieve en nette manier uit balans brengen bij de breakout. Heel knap!
De tegenpartij was een maatje te sterk maar letterlijk te groot.

Op samenwerking winnen wij dit duel.
We verliezen maar we kunnen alleen maar heel tevreden zijn dat ons doel begint te werken. Iedereen ziet elkaar iedereen krijgt de bal en iedereen knokt voor wat ze waard zijn.

Dank aan de fijne scheidsrechter voor het fluiten. En mooi hoe GHV borden heeft staan dat publiek alleen hoeft te enthousiasmeren.
Blij dat onze ouders altijd zo betrokken zijn,  de tribune zat weer vol.

#teamspirit #E1DESK #choachenvanditteamiseenfeestje

rabobankspekdeclubkas1

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft !