Zondag 22 december
Desk C1 - Avanti C1

We spelen vandaag tegen Avanti en weten dat we aan de bak moeten. Vorige wedstrijd konden we maar net winnen met 17 - 15. Een hele goede keeper in hun goal en slordig spel van ons destijds tenminste dat is wat men me zei. Maar toen won Avanti daarna van de koploper. En dat triggert natuurlijk nog meer. En daarnaast was zowel Pieter als Marcel er vandaag niet en komt de onzekerheid wel wat omhoog bij me. Gelukkig was Theo zo betrokken om me te helpen.

Onderling tussen de choaches gaat het super. Ze kennen elkaar al lange tijd en we hebben samen lol. Het meest belangrijke element van teamsport.
Kate is ondanks haar blessure gewoon aanwezig. Fijn!
Vandaag staat Dawn onder de latten vanuit de D. Gelukkig want een keeper is altijd handig in zo'n wedstrijd  Ze vindt het spannend geeft ze aan maar wij zijn vooral heel blij met haar. De eerste 5 minuten moet ze in de flow komen evenals ons team maar daarna komt vanuit alle kanten de spirit eruit  ze kan ballen verlengen over de goal heen...langs de paal zowel met voeten als handen.
We hebben veel hoekspelers. We kunnen dus volop doorwisselen en deze dames kunnen ook eens wat uitproberen op de cirkel.

Al zijn vandaag Gaby en Kim onze beste cirkelspelers. Zij weten de verdediging van Avanti weg te spelen. Ze laten zich niet uit de tent lokken door het duwen en trekken op de cirkel maar leggen al hun kunnen in de bal. En het team weet de cirkel goed te vinden waardoor we prachtig samenspel zien. De rust bij het afmaken van de doelpunten is er.
We lopen het tweede deel van de 1ste helft uit naar 9- 3. Dawn weet veel ballen te stoppen en Avanti kan onze 6 - 0 dekking niet goed uitspelen. We kiezen ervoor verder uit te stappen en 6- 0 te blijven staan.
Guusje van Beek weet haar bekende actie vanuit de zijlijn goed in te zetten. En als ze er door is snoeihard in goal te leggen.

In de tweede helft spreken we af dat we een stapje erbij doen en de snelheid in het spel gaan brengen. En zo gezegd zo gedaan. De snelheid gaat omhoog en Meerle Faithlen en Gaby en Kirsten weten de dekking goed dicht te houden in de opbouw. We beslissen 6- 0 te blijven spelen. Guusje van Wattum zit goed in het spel en weet de uitbraak mee op te pakken. Ze kan tweede helft zelfs nog even cirkel zijn om haar wat zekerder te maken en ze weet gaten te trekken voor de anderen die de doelpunten kunnen afmaken.
De spelers kunnen snel doorspelen. En de turn over gaan in strak tempo.

Marlou en Vianny weten de hoeken goed te dekken en stappen heel diep de hoek in. Ze weten aanvallen goed mee op te bouwen. We lopen uit door goede verdediging. En door een hele goede keeper. Die puur moeite had met de.hoge ballen....de rest hield ze er goed uit.
Kim weet van de twee Penalties er 1 te raken en na uitval in de laatste 4 minuten neemt Kirsten haar rol over en de bal verdwijnt in het net bij de derde verkregen penalty. Topper van de wedstrijd Kim heeft frustratie omgezet in doelpunten. Heel trots op haar!

De aanvallen waren steeds anders. Ze wisten elkaar goed te vinden en Faithlen geloofde tweede helft wat meer in zichzelf. Zo ook Meerle. In de eerste helft ziet ze gaten maar stopt maar tweede helft zie je haar drive die van dooezetten weet. Vooral maakt ze ook het verschil in de verdediging. Wat resulteerde in nog meer snelheid en prachtige aanvallen.
We sluiten af met een invalteam , een invalcoach en twee geweldig gefloten scheidsrechters met een overwinning van 22 - 10.

Dank aan iedereen die dit team vandaag hielp. Pieter is continu aan het appen geweest hoe het ervoor stond  hopelijk kan hij nu nog genieten van zijn weekend weg.

We sluiten het jaar af met de 1ste plek en de eerste wedstrijd van 2020 spelen we tegen de nummers 2.
Het C meiden team wenst iedereen fijn kerstdagen op naar een gezond en sportief handbaljaar in 2020.
Twanny

rabobankspekdeclubkas1

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft !