Zondag 22 december
Desk E1 - Rhv E1

Vandaag staan we om 9.30 uur netjes voor de deur en helaas blijft die gesloten. Net als we beslissen niet te handballen komt Miryam aangesneld en weet ze via een andere ingang het voor elkaar te krijgen dat we  binnen kunnen. We worden onthaalt door heerlijk hels kabaal wat ze ook wel alarm noemen.

Een half uur later als dat we moesten spelen kunnen we beginnen. Onze scheidsrechters  nemen de kids goed mee in het spel. We missen vaste spelers en Remco. Ik neem het van hem over samen met vaste coach Tonny.
We weten dat we tegen een team spelen  dat veel beter  is tegenover ons. Maar we weten hen dit keer wel vaak te verassen met de aanvallen. We hebben weinig balverlies en de desk kids staan breed opgesteld in het veld  we hebben drie nieuwe spelers bij en die doen het zo hun tweede en derde wedstrijd heel knap

We hebben van de week geoefend op verdedigen en dat doen ze veel beter. Ook doorlopen zonder bal en de bal weer aanpakken doen ze super. We weten elkaar goed te vinden.
Voor ons is helaas hun keeper heel goed en hebben we te weinig kracht achter onze jonge armpjes zitten.
Eline begint op de hoek en krijgt in de verdediging steeds beter door wat ze moet doen. Ik geef haar op de bank tussendoor individuele tips en die doet ze perfect

Jayden en Rowan weten samen met Thijs en Joyce de aanval breed te houden. Ze bewegen goed zonder bal alleen vergeten de heren regelmatig dat ze nog drie stappen of 0 pas kunnen maken om de verdediging uit te spelen. Daarentegen lukt dat Joyce heel goed.

Danique staat niet op haar vertrouwde plek en daar zoekt ze eerste helft echt in. Tweede helft spelen we met een speler meer omdat de tegenpartij ver uitloopt. Zo kunnen we de cirkelspelers vrij spelen en we weten degene goed te vinden. Ook dan blijkt onze kracht achter de bal te simpel voor de keeper van Rhv die bijna alles eruit haalt.
Blossom werkt heel hard tussen het hoesten en  proesten door. Het siert haar dat ze zo hard mee werkt. Halverwege de wedstrijd houden we haar eruit omdat ze lijkwit ziet. In de verdediging heeft ze de hoekspeler goed afgeschermt en in de aanval werd ze niet altijd gezien maar liep ze goed vrij.

In de rust geeft Tonny de kids tips en en neem ik Madeleine apart. Ik vraag haar vertrouwen te hebben in zichzelf en vanaf de 9 haar zweef positie aan te nemen.
Als we starten neemt Thijs het doel van Zoë over. Onze vaste keepers zijn er vandaag niet bij en ze doen hun best om zo goed mogelijk te keepen.

Zoë maakt tweede helft het veld breed vanuit de linkerhoek en weet daar vaak op goal te gooien. Madeleine is nog gemotiveerder  als de eerste helft en dreigt op goal of gaat gewoon.
Zowel Joyce als Jayden en Rowan zorgen voor de snelheid in het spel. Danique vangt de bal op de cirkel soms op. Maar soms zitten de lange armen van de tegenpartij ertussen.

We hebben dik verloren. Al hebben we veel samenwerking gezien tussen ons Desk team.
De kids staan open om samen te werken. Ze knokte stuk voor stuk om de bal en de eenheid is er.
We zijn als choaches super trots op hun samenwerking.
Daarna slaan we de schoot outs over. Om wat tijd in te lopen.
We danken onze scheidsrechters , de tegenpartij voor hun geduld totdat we de sportzaal in konden en hun sportiviteit om zelf te komen zeggen dat er een speler bij mocht.

Een sportieve pot waarbij RHV een maatje te groot is maar de kids veel hebben geleerd.
Het is een mooi team. We wensen vanuit het E team iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig  gezond en sportief 2020.
Twanny

rabobankspekdeclubkas1

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft !