Zondag 2 februari 2020

We spelen vandaag om 12.05 de wedstrijd tegen RHV.
De meiden staan om 11.30 uur geconcentreerd op het veld in te gooien en in te lopen. Dawn neemt vandaag zeer fijn de goal over onze vaste keeper over.
We starten met mooie aanvallen maar zowel wij als Rhv leidt balverlies in de eerste minuten. Na een lange aanval weet Rhv vanuit een inkomende rechteropbouwer in de lange hoek te scoren door inlopen. De 0- 1 is de bel die ervoor zorgt dat Desk echt gaat handballen.

De balsnelheid is niet optimaal te noemen maar de gaten creëren we wel en de doelpunten zijn mooi door goed samenspel. We weten na 13 minuten spel de 6 - 3 eruit te slepen. De wissels in de opbouw zijn goed en we hebben weinig balverlies. Helaas kunnen we dat eerste helft niet zeggen van de breakouts. De afspraak om korte snelle fases te spelen word geen gehoor aan gegeven waardoor we soms balverlies leiden.
Wel weten we de meiden heel goed te motiveren om beter te kijken en te bewegen zonder de bal wat geeft dat we prachtige samenwerkingaanvallen zien van Zoë Meerle Kim en Fai.

Ook Ela staat er steeds vaker en weet haar tegenstander of cirkelspeler goed bij te houden. Ze geeft wel of weg. Helaas moet ze gewisseld worden na een flinke klap op de neus. Maar haar heb je niet zomaar klein na een coolpack ( wat ze iegenlijk natuuelijk niet wilde ) staat ze zo weer in het veld. Door de wissels kunnen ze veel scoren.
De allermooiste goal kunnen we noteren in laatste minuten in de aanval Guus en Vianny en Marlou. Twee glimlachende gezichten draaien zich om veeleisend in een high five.

Met nog 1 minuut te spelen kunnen we nog scoren en de rust in met 11- 8.
In de rust geven we ons team aan dat Rhv goed speelt. Dat we beter dienen te praten in de verdediging en we de lange afstandschotten dienen te stoppen. Daar zijn ze subliem goed in.zowel vanuit rechts als links. Ook legt Pieter uit hoe we hun grote gaten nog meer als inloop kunnen benutten als we ze ook zien en de snelheid van de bal verhogen.

Dawn kunnen we alleen maar complimenteren. Ze neemt haar taak zeer serieus. Na een rommelige start waarin de verdediging elkaar zoekt kunnen wij maar ook zeker RHV   de goal goed vinden en na 10 minuten spelen staat er een 14- 12 op het scorebord.we sturen Fai het veld in en samen met Meerle en Ela weet ze de flow weer te pakken in praten in de verdediging. Guus van Beek weet met Guus van W de druk op te voeren vanuit de hoek en bal regel.atig te onderscheppen. Snelle Zoë kan samen met haar teamgenoten het verachil maken. Dit team weet bij een break out altijd de V te behouden waardoor de altijd kiezen voor de beste schutter.
Prachtige doelpunten. Knokken voor elkaar. De laatste minuten nog 5.45 te spelen lopen we uit naar 20 - 16. Helaas voor RHV komen de afstand schutter niet meer aan perfect afronden .Meerle weet net als Guus van B de inkomende lo en ro goed te stoppen door uit te stappen. Als ze tot schieten komen gaan hun ballen over of komen via paal terug te veld in. Desk knokt dan voor de bal en houdt rust in de aanval. Romy krijgt de opdracht gaten te trekken op de cirkel. Ze krijgt de bal zelf dan minder maar we moeten het hebben van de open gaten daar ze als RHV onze cirkel steeds goed in beeld hebben.

Het is een spannende en sportieve wedstrijd. De 7 meters zijn er niet veel maar aan beide kanten zeer terecht. Dan zit er met vingertoppen steeds goed bij. Kim weet er bij ons 1 te scoren en te tweede word gestopt. Het meiden team groeit maar ook RHV is flink gegroeid. Ze spelen een mooi spelletje handbal.
We sluiten af met de winst. We behouden de koppositie al hebben we er hard voor moeten knokken. Complimenten voor alle.meiden. we gaan verder trainen naar snelheid in de bal en bewegen ook zonder bal.

Twanny

rabobankspekdeclubkas1

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft !