Zaterdag 1 februari 2020
GHV HC1 – Desk HC1 gemengd

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen GHV HC1 gemengd op het programma. GHV staat 1e in de poule en voorafgaande aan de wedstrijd hadden ze 4 punten voorsprong op ons. GHV had nog niet van ons gewonnen. De eerste wedstrijd in Goirle was het 10-10 geworden en onze thuiswedstrijd hadden wij met 20-13 gewonnen. Alle overige wedstrijden in de poule heeft GHV gewonnen, er stond dus een zware wedstrijd gepland.

Iedereen was vroeg uit de veren want we moesten om 9:30 spelen in Goirle. Twanny was vandaag niet aanwezig en haar rol werd overgenomen door Pieter. Hij heeft er zelfs zijn kapper afspraak voor verzet. Hieruit blijkt maar weer hoe betrokken de trainers en coaches bij het C-team zijn. Nogmaals bedankt Pieter, namens het gehele C-team. Bart is al geruime tijd geblesseerd en ondanks dat hij wel meetraint met de loopoefeningen, kon hij vandaag nog niet spelen, maar herstel komt eraan.

Voorafgaande van de wedstrijd hebben we de teambespreking gehouden, waarin verteld werd dat we er vanaf het begin moeten staan. We moeten ons focussen op de wedstrijd. Maar het belangrijkste is dat we met plezier moeten handballen en als we in de flow komen, dan kunnen we ons met elk team meten.
Romy, onze vaste aanvoerster had de tos helaas verloren, maar we mochten wel als eerste de bal uitnemen.

Dat de focus er vanaf het begin was blijkt uit het feit dat we als eerste scoorden. Uit de tegenaanval werd balverlies geleden, waardoor we de 0-2 konden scoren. Vervolgens werd de aansluitingstreffer door GHV gescoord, waarna wij de 1-3 scoorden. Beide keepers, zowel van GHV als onze Jelle stonden als een blok te keepen. Ze waren door de spelers moeilijk te passeren. We hebben in de eerste helft leuke aanvallen gezien, waarbij er ook wissels tussen de opbouwers Fai, Gaby en Kirsten werden getoond. Uit deze aanvallen heeft Kirsten sterk gescoord. Ook het vrij spelen van onze cirkelloopster Zoë, door goed samenspel van linker hoekspeelster Kim was een van de leuke aanvallen. Zoë kon hierna scoren, ze kijkt eerst wat de keeper doet en gooit heel laat op doel, waardoor het moeilijk is voor de keeper om nog te reageren.

In de verdediging stonden we als een team te spelen. Onze tegenstander had moeite om een gaatje in ons blok te vinden. Met name het midden blok onder aanvoering van Koray in het was sterk en er werd goed overgenomen en goede rugdekking gegeven. Dat het een gelijk opgaande wedstrijd was, blijkt het scoreverloop in de eerste helft. Via 2-3 werd het 2-4, waarna GHV sterk terugkwam naar 4-4.

Hierna kwamen ze voor het eerst op voorsprong, via 5-4, 5-5 werd er uiteindelijk door de scheidrechters afgefloten bij een 6-5 ruststand. We stonden dus 1 puntje achter, er was dus nog van alles mogelijk.
In de rust gaven we de kids complimenten voor de sterke verdediging, echter in de aanval mochten we nog iets meer bewegen zonder bal, waardoor er medespelers vrij kunnen worden gespeeld, of natuurlijk voor je eigen kans gaan.

GHV mocht starten met de tweede helft, maar leden echter snel balverlies. Wij konden echter niet profiteren van dit balverlies, want wij verloren de bal ook weer. Hier brak er echter een rommelige fase aan voor Desk, waardoor het leek dat wij de grip op de wedstrijd dreigden te verliezen. GHV nam een voorsprong via 7-5, naar 8-5 en dus 3 punten los en hield deze vast tot de aan de 9-6. Echter door onder andere sterk verdedigingswerk van Romy, ze wist elke aanval vanaf dat moment te weerstaan, werd de voorsprong niet verder vergroot. Ook voor Rik, die verdedigend in de hoek stond brak er een sterke periode aan. Hij wist er ook geen aanvaller meer langs te laten. Uiteindelijke hebben we de opstelling tactisch omgezet, waardoor we ervoor kozen om Niels op de cirkel te laten spelen. Hij is onze langste speler en eenmaal aan de bal is hij niet meer te stoppen.

Er werden mooie combinaties opgezet tussen Guusje van Beek en de cirkelloper, waardoor wij wisten te scoren. Wij kwamen terug via 9-7, 9-8 tot 11-11 en op dat moment stonden er nog 7 minuten te spelen op het scorebord. Vanaf dat moment stond het collectief sterk verdedigend Desk op en werd de verdediging op slot gezet. Gedurende de laatste 7 minuten hebben ze er met zijn allen voor gezorgd dat GHV niet meer wist te scoren.

In deze fase heeft Jelle ook een paar strafballen gepareerd. Ook bleef Desk sterk aanvallen en het koppie erbij houden. We wisten uiteindelijk nog 3 een gaatje te vinden bij de zeer sterk keepende tegenstanden. Uiteindelijk wisten wij te winnen met 11-14.

Ik heb vandaag (maar eigenlijk elke week) een heel leuk team mogen coachen en ben trots op de teamprestatie. Ook al dreigt het mis te gaan, er staan er altijd weer een aantal op, die de rest van het team meenemen. Hierdoor groeit het team, waardoor het gehele team in de flow kom en we ons met elke tegenstander kunnen meten.

Een trotse coach Marcel.

rabobankspekdeclubkas1

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft !