Zaterdag 8 februari 2020

Vandaag kunnen we met de E en jarige Eline die het siert dat ze op haar verjaardag meegaat om 9.00 uur richting Boxtel naar HCB. We worden hartelijk ontvangen en Roan mag vandaag als enige jongen aantreden bij de meiden van de E.

De coach van de tegenpartij staat hetzelfde in coachen als wij. Lekker coachen lol hebben maar natuurlijk wel drive om te geven wat je in je hebt. We starten op het gemakje en helaas weten onze kinderen de slaap niet uit de ogen te halen. De bal gaat traag van opbouw naar hoek en ons goed geoefende instarten naar binnen vanuit  van de hoek naar het gat wil vanwege passief spel maar niet lukken.

Fenna en Rowan krijgen ruimte en Roan maakt de 0 - 1  en Fenna weet met een prachtige passeer beweging de  1- 2 te plaatsen.

Zoë is er vandaag bij en wil graag keepen we moeten haar activeren in de goal. Maar als ze dan gefocust is weet ze prachtige ballen te stoppen. Mila en Danique spelen op de hoeken maar worden steeds vaker op de midden stoor gezet. Ze zijn niet groot maar staan daar hun mannetje en zijn snel. Toch zie je terug dat de  hoek hun veilige en vertrouwde plek is. Ze weten net als Blossom en Eline op die plek het best wat te doen. Ellemijn speelt net in ons team en vind het best spannend  maar met veel uitleg weet zij de rode shirtjes voor haar te houden.

We gaan de rust in na veel motiveren en uitleg op het spelbord naar de individuele spelertjes met een kleine achterstand van 2 puntjes. Op de bank motiveren we de kids en geven aan dat de training maandag feller was als het spel vandaag.
We maken de keus iom Fenna en Mila om Mila het blauwe keepersshirt aan te geven. We vragen het team de balsnelheid omhoog te plaatsen tussen goal en doel in te verdedigen en vooral voor de grote meiden te blijven. Ook attenderen we ze nu als groep op de vrijkomende cirkelspelers en de doorbraak van de hoeken.

We zijn van goede hoop. De tweede helft zien we meer drive maar dat geld ook bij de tegenspelers Eline en Blossom weten beter in te starten vanaf goal en Blossom weet steeds dreiging te maken naar de goal en de bal alsnog af te spelen zodat Danique en Fenna met een passeer beweging kunnen knallen op goal. De keeper staat haar mannetje bij Hcb en de ballen worden veel gestopt. Zo ook bij onze Mila als heeft ze de pech dat ze er goed bij zit maar soms net de lengte mist en ze via vingers nog net onder of langs de paal de bal erin schieten.

Aan De overkant weet Zoë  het net te raken. En Danique gaat eindelijk op goal gooien.
Blossom weet na enkele keren keeper raken de bal perfect in de hoek te krijgen, als ze nu nog  haar stappen gaat lopen komt er kracht achter haar schot wat stilstaand al hard is.

Madeleine speelt de laatste wedstrijden zelfverzekerder en gooit steeds vaker op goal. Voor haar laatste wissel vragen we haar omhoog te komen en Ja van wel 10 meter afstand zie je haar ogen fel worden en de bal in de hoek knallen.
De balsnelheid en bewegen zonder bal is de laatste 10 minuten het meest optimaal benut. Dan scoren we ineens 3 doelpunten in 5 minuten. Juist als we in de flow komen fluiten de scheidsrechters af met winst voor de tegenpartij.
Maar wat kunnen we goed spelen als we ons focussen. Wat hebben we kinderen bij die zelfs bij het napraten in de kleedkamer elkaar bespreken op een positieve manier en met respect.

Na het bespreken sluiten we af met een hard lang zal zij leven......voor Eline en verwonderd iedereen zich dat Eline pas 9 word.
Na een feestje in de douche waarbij Moniek trouw de plek van de choaches overneemt rijden we terug naar Kaatsheuvel. Met complimenten aan de betrokken choach van Hcb die onze kids net zo hard complimenten stond te geven als zijn eigen E groep!

Zo is het zo leuk om samen de jeugd te motiveren.

En ouders.....overgooien met balsnelheid in de tuin  met jullie handballende kids om het balgevoel te vergroten.....wij zijn grote voorstanders.😉
Twanny

rabobankspekdeclubkas1

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft !