Zaterdag 7 maart 2020
Meiden C schrijven historie!
Kampioenen, Kampioenen, Kampioenen, Kampioenen

We rijden vandaag richting Goirle alwaar we weten dat we een zware pot handbal gaan spelen. ( nr 1 en 2 tegen elkaar ) Helaas moet Kate zich net voor de wedstrijd afmelden door ziekte.
De meiden ogen relaxed al zie je hier en daar wat spanning. We staan 3 punten los van GHV al is dit team ook het enige team wat ons in hun thuiswedstrijd begin van dit seizoen wist te verslaan. Zij moeten winnen om nog in de race te blijven. Als wij winnen zijn we zeker kampioen.

De focus van de meiden zit er bij het ingooien goed in. We vertellen hen dat het lekker is om te winnen echter dat als we verliezen we nog kansen genoeg hebben. We moeten vooral uitgaan van onze eigen krachten en de kracht wat dit team heeft van goed samenwerken en elkaar kansen gunnen.
We starten na de tos rustig en bedeesd als het eerste doelpunt aan de Goirlese kant van GHV valt.
De meiden spelen voor de derde keer tegen dit team daardoor weten we dat de dreiging vanuit de opbouw komt en dat ze ons willen uitlokken om verdedigingsfouten te maken. Als snel maken we de 1 - 1 en zo gaan we tot de 3- 3 gelijk op. Totdat we in 3 - 2- 1 verdediging door Zoë de bal kunnen onderscheppen. Heel bedeesd werkt ze de kans af. Vanaf dat moment lopen we uit naar 3 a 4 doelpunten verschil.

Ons team met Ela Fai en Meerle in de opbouw beweegt zonder bal en zien de gaten en kansen. Dit doen we met prachtige kansen en geen ėėn lijkt er op de ander. Als Romy en Guusje B het samenspel verder oppakken zie je de drive in hun ogen. Guusje van W weet de hoek goed uit te dekken. Totdat we meegaan in de snelheid van het spel van GHV en we even niet met elkaar praten in de verdediging. We verliezen onze eigen kansen en hebben wat balverlies. Het blijft spannend en Vianny Marlou en Meerle nemen plekken over met de tips  van Pieter. De verdediging begint weer te lopen echter krijgen we zelf de ballen aan de overkant niet tussen de netten. We gaan de rust in met een keer die naar zichzelf niet tevreden is en een team wat aangescherpt moet worden.
Het is in de rust 9 - 9

Pieter geeft het team tips. Vooral dat we ons niet moeten uit laten lokken door in hun aanval alleen hen opvangen en pas contact maken als zij inkomen.  Ik neem Andrea apart om haar hangende schouders en zwaar kijkend gezicht op te peppen omdat ze super staat te keepen al moet ze dan wel blijven geloven in zichzelf.
We starten de tweede helft en Fai weet binnen een minuut een goal te maken wat altijd lekker is om mee te starten. 9 - 10 voorsprong.
De verdediging kennen we nu en we weten dat twee spelers de aanval opzetten. Als we goed praten en bijsluiter ontstaan er minimale gaten.
We maken wat kleine foutje en geven een aantal 7 meters weg. Maar Andrea weet ze veelal te stoppen of de bal is een grote vriend van de keeper. De 7 meter die wij mee krijgen is voor Kim een mooie kans en ze scoort prachtig. De verdediging loopt en Ela heeft haar zekerheid het veld mee ingenomen! Top gedaan.

Meerle neemt haar lef mee evenals Vianny en Marlou op de hoek. De keeper van GHV weet de hoekballen goed te pakken waardoor Kim Marlou Guusje van W en Vianny prachtige aanvallen net de bal de goal niet zien ingaan. Andrea heeft haar schouders omhoog gezet haar overwinningsblik op en die houdt prachtige doelkansen buiten de rood witte palen. Zo trots op hoe zij erbij staat!

De wedstrijd word feller. We zetten door,  de bank leeft mee en moedigd aan. Aan beiden kanten zien we druk ontstaan en de laatste minuten trekt GHV de punten weer naar zich toe door de drie punten verschil naar twee te brengen. Maar ook  weet desk via Guusje van B weer prachtige te scoren.
Bij 3.30 staat het 13- 15 voor Desk maar zoals het handbalspel betaamd is het nog niet afgelopen. We maken een klein foutje en GHV weet ons met ene prachtig doelpunt af te straffen. 14- 15 met nog 40 seconden op de teller. Waar we Andrea altijd motiveren de bal snel te nemen weet ze nu goed rustig de bal te pakken en hem bedeesd naar de middenlijn te spelen alwaar we met nog 35 seconden op de teller in de aanval zijn. Je ziet de stress oplopen. Meiden zoeken...wel gooien....niet gooien ...kijken naar de klok en weten twee 9 meters uit te lokken. De bal gaat richting de cirkel als de zoemer gaat. 14- 15 met winst voor Desk. Gewonnen van de krachtige nummer twee. Complimenten aan de scheidsrechters en GHV voor een bloedstollende wedstrijd met aan beide kanten prachtige kansen al spelen we een totaal ander spel.

Bij de zoemer rent iedereen naar Andrea.....we zijn kampioen! Met 1 verloren wedstrijd begin van het seizoen.   Wat is dit team gegroeid....wat hadden we dit niet verwacht...maar wat hebben ze laten zien stuk voor stuk wat ze waard zijn. En Pieter die steeds zegt : Goede verdediging is het meest belangrijk die goals kunnen we wel gemaakt krijgen.

De kracht is dat we niet 1 trucje maken. We spelen allemaal een hele belangrijke rol en het belangrijkste we gunnen elkaar de bal! We eindigen met champagne een klein cadeautje geregeld door de betrokken ouders en een applaus van een overvolle tribune met ouders en kennissen! En natuurlijk alvast een symbolische platte kar voor Pieter! Met heerlijk wat drankjes want zonder hem was dit team nergens!
Kampioen Meiden C ole ole klinkt door de zaal.

Complimenten super goed gedaan! Daarna natuurlijk een feestje in de kleedkamer. ( die beelden blijven in privé bezit😉)
Twanny

rabobankspekdeclubkas1

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft !