Zaterdag 7 maart 2020
HMC - Desk E

Vandaag reizen we pas laat af naar HMC. E wedstrijd start om 18.30 uur. De kids die wij bijhebben hebben er veel zin in. Onze jongens Thijs Jayden en Roan staan vandaag vooral midden op terwijl Thijs de eerste helft zijn keeperskwaliteiten verder ontwikkeld.

We zien vanaf moment 1 een focus. De training die we de laatste weken inzetten werpt zijn vruchten af. Vrijkopen...bewegen zonder bal en doorlopen de gaten in. We zien een breed spel en Danique Blossom Mila en Gaya weten goed de hoek in te trekken en zo'n alert om in te starten. Ze houden allemaal nog een beetje in als ze om de speler heen de drie passen mogen zetten. Maar hun aanvallen groeien per week.

In de midden opbouw durft Madeleine dreiging te maken die ervoor zorgt dat er gaten komen voor Joyce. Ook Jayden en Rowan weten het snelle spelletje door te zetten. Aangooien doorlopen en sprongschot waarbij de controle van de twee nieuwste heren steeds beter word. We gaan de rust in met 0- 5 alwaar Thijs zijn keepers shirt afgeeft aan Joyce.

Hij neemt de rol die Joyce eerste helft speelde goed over. We hebben minimaal balverlies en als we het leiden knokt iedereen de bal terug. We moeten erg wennen aan de fysieke aanwezigheid van de tegenstander. Maar de kinderen laten de kaas niet meer van hun brood eten en pakken gewoon terug aan. Daarin staan ze zelfverzekerd in het spel.

De snelheid , de drive die er vorige week niet te vinden was zagen we nu terug in alle geconcentreerde blikken. De ballen strak in hoeken en netjes de bal goed vastgehouden en gericht geplaatst. Madeleine maakt een prachtgoal. Joyce weet prefect te keepen. Ze weet zelfs die via paal uit lijkt te gaan binnen de speellijnen te houden.

We eindigen met breakouts en de opa van Jayden straalt van trots....als is hij geen Desk maar een echte Tachos man😉.
De lol is van de gezichten van de kids af te lezen...de complimenten vliegen over het veld. En op de tribune wederom Ellemijn die haar team komt aanmoedigen al hoeft ze vandaag zelf niet in het gele shirt te staan.

Deze wedstrijd was een cadaeutje voor de ouders op de tribune! We eindigen met een 3 - 10 eindstand.
Twanny