Wedstrijd Desk - De Beuk

De nummer drie kwam vandaag richting Kaatsheuvel om de strijd met ons aan te gaan. We hebben in deze kleine poule elk team vier keer getroffen. De twee maal uit verloren we dik ( door afstandsschoten) en thuis wonnen we 1 maal met 1 punt verschil. Om aan te sluiten bij  de nummer 1 dienen we te winnen al staan die in doelpuntensaldo 15 punten los van ons.

Het is een rare poule want waar de nummer 1 nog niet ėėn maal van ons won wisten  we de nummer drie dus niet voor ons te houden.
Het heeft echt te maken met de manier waarop je spoelt en waar je keeper goed in is.
De Beuk ( dispensatieteam ) treed wederom aan met enorm grote spelers. Het is zichtbaar een dispensatieteam qua lengte.onze Niels valt hier niet op.
We starten de wedstrijd met een 1 - 0 voor Desk . Maar al snel komt de Beuk bij met 1 - 1.

Zo gaat het steeds gelijk op. Het voordeel van elkaar vaak treffen is dat je het tegenspelletje doorkrijgt en erop kan anticiperen.
Doel: Geen balverlies , onze eigen spel maken en op snelheid spelen. De Beuk heeft namelijk 3 jongens die het spel maken door afstandsschoten. Als je er op tijd bent moeten ze inlopen en in passeren zit hun kracht niet.

We weten goed te sluiten en de hulp van Gaby en Kirsten is dan echt van belang daar zij hier heel goed in zijn. Fai weet hierin dudielijk de nr 15 goed voor zich te houden. En op te vangen. Bart voelt zich niet lekker en geeft aan weinig speelminuten te kunnen maken.
Fai en Kim hebben vandaag zo'n prachtige schotkansen maar de pech is met hen. Net bal of via paal terug rollen over de lijn en geen score. Andrea tape ik ondertussen in vanwege een erg pijnlijke vinger na een bal die ze er net niet uit kan houden en via vingertoppen hard aankomt. We gaan de rust in met een 9 - 11 achterstand.
In de rust neemt Jelle het woord die vandaag zou kijken op welke plek hij het verschil kan maken. Hij neemt het team mee in de kijk. Romy vult dit goed verder aan.

We gaan de kleedkamer uit met de afspraak dat we de linkeropbouw gaan uit te dekken. Dit doet Koray subliem. Je ziet dat we daardoor hun spel kunnen beïnvloeden want de krachtscoorders moeten gaan nadenken wat te doen.
Jelle Kim Gaby en Rik maken het verschil op de hoek waar grote gaten zitten. Hun keeper is net zo uniek als ons Andrea en weet veel ballen te stoppen.
Niels word cirkelspelers en zijn lengte werkt goed mee. Hij is heel alert in het opvangen van de paalballrn en dan staa
t de keeper niet op haar plek. De 6- 0 dekking van De Beuk staat goed  en de keeper is goed in afstandballen.

We komen  het eerste kwartier terug en weten zelf een punt voor te komen. We houden overzicht en weten de balen door breakouts perfect voorin te krijgen. Samenwerking Niels Kirsten en Kim maakt dat we zelfs twee punten uitlopen. Daarna een paar mooie uitbraken waarbij de bal net van richting veranderd en niet onder controle komt bij onze snelle spelers. Andrea weet er prachtige kansen uit te houden. De nummer 15 van De Beuk en Faithlen hebben zelf lol onderling. En de cirkel van de Beuk heeft maar 1 a 2 ballen kunnen aannemen door samenspel in onze verdediging. Met 30 seconden op de teller hebben we balbezit en na rust en bij de laatste 10 seconden een worp op goal helaas geen punt houden we de tegenstander vast en weten we een uitbraak te verkomen. In de zoemer is de eindstand 19 - 19 en zijn we heel trots op dit team!.

Choaches aan beide kanten feliciteren elkaar met deze prachtige pot handbal waarin respect lol en veel leermomenten aan beide kanten een groot voordeel is geweest. Dank aan de goede leiding in het veld van Scheidrechter Mirthe. We nemen definitief plaats 2 in de lijst op ons.

Twanny

rabobankspekdeclubkas1

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft !