C1
Zaterdag 1 september
Avanti C1 tegen Desk C1

We gaan vandaag richting Drunen. In de kleedkamer vertellen we ons team dat we G missen vanwege het plotseling overlijden van haar oma. We wensen haar en haar ouders wel sterkte namens het hele team.

Onze nieuwe speler heeft vandaag de eer om aanvoerder te zijn. Het team zal hem even bijpraten hoe we dat graag zien.
Om 11.50 start de wedstrijd en kunnen we gaan doen wat we hebben afgesproken. 3 - 3 opstelling. De aanval geloven we wel maar de verdediging is het meest belangrijk drukken we ze op het hart.
We lopen al vrij snel wat punten achter en ons spel is langdradig en nog weinig dynamiek. Tot ze door hebben hoe Avanti hub aanvallen uitzet. Onze eerste keeper staat zijn mannetje. De doelpunten ontstaan vooral uit breakouts en te laat meestappen in onze drie voorin.
De aanvallen zijn breed en krijgen steeds meer dynamiek als de minuten verstrijken. Trots  op de samenwerking en onze nieuweling die goed ligt in ons team.

De eenheid straalt ervan af en men geeft de keeper complimenten en en hij stuurt hen aan.
We gaan de rust in met 7-7. We hoopten op 7-8 maar helaas word de prachtig ingeschoten 7 meter afgekeurd vanwege geen fluitsignaal. En de nieuwe poging gaat mis.
P begint met velen complimenten aan zijn spelers en neemt ze mee in wat Avanti aan spelinhoud heeft. We maken afspraken. Sommige kids vinden de grote jongens best spannend.

De tweede helft beginnen we zoals we dat vaker hebben belabberd. We lijken wel een Diesel die moet warm lopen. Eerst drie punten tegen. Dan gaan we persoonlijk wat kids coachen en houden we rust en trekken we de tiende minuut van de tweede helft naar gelijk spel. Onze tweede keeper van vandaag moet even in de flow komen maar dar doet ze secuur en vertrouwd. Als we wat meer over links gaan spelen ontstaan er gaten in de tegenstanderrs verdediging. De kids zijn warm en het oogcontact en meer fysiek aanpakken resulteerd in prachtig spel. We hebben een voordeel. We hebben geen hele grote uitblinkers alleen wel kids die goed zijn in hun eigen ding. Opbouwen of juist afmaken. Vastzetten en verdedigen of juist keepen.

Men zet onze afmaker vast en daardoor ontstaan er gaten links. Doorspelen en de gaten inlopen geeft ons twee punten uitloop. We scoren het derde uitloop punt als  Avanti vervolgens een zeven meter krijgt. En een gele kaart voor ėėn van onze spelers. Even ontdaan en eigenlijk zoekende wat daarbij hoort als straf.

Maar we hebben zo'n drive...daar halen ze ons niet meer uit. Met drie punten verschil gaat het fluitsignaal van een van de twee scheidsrechters die een mooie en goede manier hadden van het spelbegeleiden. Complimenten met een grote C.

We geven na de wedstrijd ėėn voor ėėn elke speler een compliment. Ze hebben allemaal een eigen kracht. Even rust en dan vanmiddag de seizoensopening met deze mooie warme groep kids.