C1
Wedstrijd C1 Desk / C1 Blauw wit op Eikendijk

We starten vandaag op zondag 9 september met de wedstrijd. Het inlopen en warm spelen loopt moeizaam. De kids moeten wakker worden geschud. Na de voorbesprkeing geef ik ze aan dat focus het meest belangrijk is. En de kids geven aan ervoor te gaan.
Dat zien we vanaf minuut 1. Ze staan er. De aanval loopt vloeiend. Ballen gaan rond en er komen mooie aanvallen. Ze zien samen veel gaten en elke speler staat er. Helaas blijven  we veel links gefocust....en ik geef de rechterkant wat tips om meer gezien te worden. Dat loont.
A staat deze wedstrijd twee maal in de goal en daar voelt ze zich steeds beter thuis. Ze houdt er veel ballen uit. Pieter zoekt nog in dit nieuwe team. Wie hoort op welke plek?  Hij haalt goed de trainingen terug en geeft hen vanuit hier tips. Haalt ze kort langs de kant en ze kids gaan met een duidelijke opdracht verder.  We gaan de rust in met 7- 4. Vooral onze verdediging staat als een huis en ze komen er moeilijk doorheen.

In de rust geven we ze tips en nemen we ze mee in wat nieuwe zaken. Vol vertrouwen gaan we terug het veld op.
En dan stappen we in de valkuil die dit team heeft. De eerste vijf minuten niet gefocust. En bij hen hun grote krachtige speler op de cirkel. Onze verdediger verdedigen goed maar het meelopen van de voorste drie verloopt niet zoals afgesproken. Op zich begrijpelijk bij de D mag dat niet en dus houdt men al snel in.

Dat geven we ze mee als tips. F is de aanvoerder en tracht het team mee te krijgen. Dan stappen we in de tweede valkuil. We willen te snel en een aantal ballen gaan recht in de handen van blauw wit. Onze focus is weg en ze lopen  twee punten voor. De eenheid van het team valt dan uit elkaar. Iedereen zoekt.....en die zoektocht blijft tot de de laatste vijf minuten. In de laatste 5 minuten vind het team elkaar terug. We hebben weer oplettende en krachtige spelers. We komen tot een gelijke stand. De keepers zitten aan beide kanten in een goede flow. Helaas voor ons maakt blauw wit een prachtige goal waar A super bijzat en in onze laatste aanval kunnen we de bal tot drie keer terugpakken die terugrolt uit het zes meter gebied. Tot drie maal weet de keeper van blauw wit deze te stoppen. Zij houdt de winst bij Blauw wit.

Een spannende wedstrijd waar we veel van leren. Opbouwende feedback gegeven. Kids met elkaar gesproken ipv alleen wij met hen een groep pubers die een ėėnheid vormen. Met elkaar praten...Excuus geven....aanvaarden en lachend samen vertrekken van ons eikendijkveld.  Eindstand 11-12.

Twanny