C1
Zondag 30 september
Desk C gemengd tegen Novitas C gemengd

Vandaag spelen we onze eerste binnenwedstrijd. Bijna heel het team is dit weekend in de ban geweest van de rommelmarkt. Ze staan voor hun vereniging en hebben gisteren en vandaag gehlopen waar ze konden om dd organisatie te ondersteunen. Dat is altijd weer even wennen qua warmte en luchtvochtigheid. Vandaag start N met keepen. Hij staat vanaf moment ėėn gefocust. Pieter is de kids van 3 - 3 aan het trainen op 5-1. Dat vraagt wederom weer schakelen.

We bespreken alles heel rustig door en de focus is er al bij het ingooien. De eerste aanval beloofd veel goeds we lopen zo door het gat heen. Zo ook de andere twee minuten. Daarna verdedigen we erg goed maar geven de ster speler van het andere team ruimte. Onze aanval is traag en we nemen weinig initiatief. Als het initiatief er is zijn er zoveel mogelijkheden en zien we prachtige doelpunten die de ėėnheid van dit team laten zien. We zouden wat meer mogen aanpakken maar dat vinden ze soms nog lastig. Pieter geeft de kids steeds feedback ėėn op ėėn en dat laat vooral de laatste 5 minuten veel kracht zien.

We gaan de rust in met 9 - 6. In de kleedkamer geven we tips als me sluiten in de verdediging en beter aanpakken. Als we een van de kids horen zeggen maar ze vallen steeds kunnen we hem uitleggen hoe dat komt. Ze hangen voor het gooien al achterover en hun benen staan naast elkaar waardoor balans anders is. Laat je niet uitlokken. We verdedigen zoals het mag.

Na de rust is de opdracht duidelijk. Dat zien we de eerste vijf minuten terug. We scoren drie maal op een rij. Prachtige dynamiek en goed oogcontact. Daarna laten we ons meenemen door de tegenpartij en hun spel. We houden geen rust....spelen te snel....vinden elkaar niet meer en zoeken naar onze plekken.
We kiezen er deze wedstrijd voor om kinderen langer te laten spelen en minder vaak te wisselen. Zodat ze allemaal in de flow blijven. En als ze op de bank zitten ook echt even kunnen bijtanken.
Novitas komt ineens dicht bij van 5 punten verschil zakken we terug naar maar twee. Door ze op de bank en aan de zijlijn te wijzen op afspraken en focus komen we de laatste 8 minuten terug in de flow. De aanvallen zijn eenheid. Ze spelen rond. Breakouts zijn de met drieën weg zodat de keeper niet weet wie er werkelijk gaat afmaken. En lange keeper dus ballen naar beneden....dat doen ze. We sluiten af met 20 - 14.

De eerste helft prachtig handbal de tweede helft op drive. Als we hen vragen wat was de beste helft zijn ze het eens over de eerste helft als was de energie timide. Pieter en ik geven ze aan dat het dus juist zo belangrijk is om je eigen spel vanaf moment 1 gefocust te spelen. #eerstebinnewedstrijd #winst #kanjers
Twanny

2017 11 16 KMB Schermv3