Van de verslaggever en initiator Corné van Laarhoven.

Op zaterdag 16 april hebben de D-meiden een roeiclinic gevolgd bij roeivereniging TOR in Tilburg.

Bij TOR lagen drie boten voor ons klaar. Twee “vier met stuurvrouw” en één “twee met stuurvrouw”. Nadat we samen de boten in het water hadden gelegd en na een korte instructie door Hanneke, gingen de meiden het water op. Alle begin is moeilijk en dat is ook met roeien zo, maar al snel had iedereen de juiste slag te pakken.

Roeien doe je vooral vanuit je benen en de roeiriemen houd je “links boven rechts” vast. Dus we hebben ook nog wat geleerd! Na een uurtje werd er wat gedronken in het prachtige clubhuis van TOR en gingen we weer enthousiast het water op.

Na de 2e ronde roeien, werden de boten uit het gehaald, droog gemaakt en weer terug in het botenhuis gelegd. Als afsluiter mochten we ook nog gebruik maken van de roeimachines.

Al met een heel leuke clinic en als je ook op zoek bent naar een sportief uitje, is roeien zeker een aanrader. Kijk voor meer informatie over TOR op www.rvtor.nl.

Roeien1Roeien2Roeien3

2017 11 16 KMB Schermv3