D1

Het was vandaag DE wedstrijd van DESK tegen Tachos. Het blijft een wedstrijd waar bepaalde spanning op zit. Waarom vraag ik me altijd af? Vooral als het de kinderteams betreft.
Die spanning was vanaf moment ėėn voelbaar bij de meiden van de Desk. De tribune bepaalde de sfeer........indrukwekkend.
We starten goed. De drive was er. Maar vooral werden we overvallen door hun fysieke aanwezigheid. Het blijft lastig, duwen trekken en vasthouden ook al is de bal op dat moment niet op die plaats. Handbal? .......onze meiden moeten dan echt aan zo'n spelletje wennen. Je hebt fysiek en fysiek. Wij kiezen als team voor een andere manier van spelen. En dat is voor ons vandaag niet tot uiting gekomen.

We doen het vooral eerste helft super! Spelen over en pakken vooral tweede helft ook wat fysieker aan. Gelukkig worden zaken nu door de scheidsrechters ook gezien. Dat eindigde in een terechte zeven meter die Eline prachtig inschiet. We laten hen vooral op uitloop van de jongens winnen. Dat waren echt kanjers in kansen uitspelen. Complimenten hoe ze vrij liepen. De snelheid en een veeltal aan wissels aan Tachos kant haalde ons ruim in.
De meiden bleven elkaar complimenteren al liep Tachos in punten steeds verder uit. Demi leerde vandaag wat er gebeurd als je tegen een fysiek spelend team staat en schakelen naar je eigen spel lastig is. Het zijn keuzes in de aanpak van deze sport.
Wat is je manier van spelen en wat is de drive om EEN team te zijn? Ze waren een maatje te groot. Conditioneel konden we ze op het laatst niet meer aan. We kiezen in ons team voor veel speelminuten per speler i.p.v. veel wissels maar dat betekend een aanslag op de conditie bij dit soort wedstrijden.
Tess onze trouwe keeper zat er goed bij maar net te klein bij de goed geplaatste hoge ballen.
Complimenten aan de jonge scheidsrechters want je ZAL deze derby maar moeten fluiten. Goed gedaan! Dank je wel!
Tachos gefeliciteerd met 7-21 overwinning ....jullie plaatsen de ballen op de juiste plekken! Dat liet ook het D Desk meiden team zien door bij de afgroeting te applaudisseren voor de D kanjers van Tachos!
Het mooiste blijft dat in de kleedkamer de sfeer er weer meteen inzit. Het is ėėn team! Feesten en lol maken bij winst maar ook bij verlies. Opgeheven hoofdjes, op naar de training van maandag.