D1

We hebben vandaag onze eerste zaalwedstrijd. We starten rustig. Ons team heeft veel wissels maarcdat geeft ook dynamiek. Het vraagt wel wat in wisselen van een coach. Maar Erik heeft de rust op de bank om de kids tips te geven en de wissels klaar te maken.

We spelen vandaag niet onze beste wedstrijd. Elke speler is gemotiveerd maar we willen te snel! We vergeten onze samenwerkingstechnieken vooral eerste helft in de verdediging. We praten te weinig met elkaar en onze handen zijn niet altijd hoog. Gelukkig is Niels met zijn lengte vaak waar hij moet zijn. Ik vraag hem te roepen om medespelers en handen. Een keeper kan niet zonder verdediging.

Halverwege moet Niels de goal verlaten en neemt Andrea zijn rol goed over. Onze aanvallen gaan te snel en ongecontroleerd. We spelen veelal over de rechterhoek. En daar lopen we onszelf veel vast. Er instaan een aantal mooie samenwerkingsverbanden waardoor we vaak door nulpassen door de verdediging van groene ster schieten. We gaan de rust in met...9 - 5 voor ons.

In de rust geven we de spelers aan dat er meer moet worden samengewerkt. We gaan veelal binnendoor en daarin zien we onze kleine spelers over het hoofd als deze perfect op cirkel inlopen. Jammer. Ook de verdediging moet feller. We moeten vooral samen praten.

Jelle gaat de goal in. Tweede helft starten we goed maar we verliezen wat balbezit door ongecontroleerd samenspel. De focus mist de eerste vijf minuten.
Daarna begint het beter te draaien. Ook groene ster speelt veelal door het midden. Onze verdediging staat niet stabiel op de hoeken. Maar gelukkig gooit onze tegenpartij de bal daar ook maar weinig naar toe.
De aanvallen die we dan gaan maken lijken iets breder als de eerste helft. We ronden wat mooie vallen af. Maar we denken echt dat we beter kunnen. Elke break out is er een speler van groene ster bij. Echt goed gelopen van zowel onze als de spelers van groene ster. We geven daarom de bal in de breakouts te vaak uit handen. Maar we geven ballrn ook goed door en er lopen altijd wel twee kids mee.

Super om te zien. De snelheid lag hoog!  Kiezen bij de brakout om een hoek te nemen is lastig....juist de hoek om te gooien waar ook hun keeper staat was  vandaag vaak aan de orde.

Geeft niets maar wel tof om over na te denken en te praten met ons team in de kleedkamer. We slepen er een overwinning uit 15-7. Trots op onze kanjers geven we ze wel mee dat een teamsport betekend dat iedereen een bal krijgt in het veld en de breedte van het veld aan beide kanten benut kan worden. Dat lopballetjes niet gewaardeerd worden.

Mooi dat dit team zelfs hierop ( lees na overwinning) de tips met beide handen aanpakt en bespreekt. Op naar de training want we hebben wat enthousiasttelingen en knokkers in de D.

#trots#opnaarbeterverdedigen#fijnomtekijkennaarnogelijkehedenmetdejeugd

D 01 10 2017 1D 01 10 2017 2D 01 10 2017 3D 01 10 2017 4

Ontdek hoe leuk handbal is en
kom 3x gratis mee trainen!

Ons inschrijfformulier vind je hier.

HB banner 120x600px