D1
Vandaag waren we als D1 in een hele andere teamdynamiek. Door de vakantie misten we wat spelers. We lenen onze hesjes uit want onze shirts lijken veel op elkaar. Sommige van ons team vandaag hadden al een wedstrijd in de benen of mochten er vandaag nog een spelen.

We spelen vandaag tegen Dos D2. Guusje van B is vandaag onze aanvoerder. We kunnen ons geen voorstelling maken hoe ze gaan spelen en nemen vooral onze verdediging door. Het is altijd lastig opstelling 3 -3. Maar ja het mag niet anders bij de D. Elk team zoekt daar nog in . Dat zien we ook bij onze tegenspeler. Ze staan vaak met vijven in de negen meter en dan verdedig je ook makkelijker ....of stabieler.

Wij blijven te veel in hun verdediging werken en zien de gaten niet. Dat maakt dat we niet sterk staan te spelen. We hebben veel balverlies en sommige van onze verdedigers zoeken naar hun plek.

Het gaat er fysiek aan toe. Onze schotarm hangt vaak in de armen van de tegenpartij.  Daar moeten ze bij ons aan wennen. Want fysiek hoort er steeds meer bij. In de rust met een stand van één punt verschil 4-3  nemen we alles door. De tegenpartij draait iets langzamer naar hun eigen cirkel en wij kunnen dan versnellen. Als we dat doen kunnen we ons spelletje gaan spelen.

Kim en Zoe L weten net als Guus  van B en Andrea de tegenpartij op het verkeerde been te zetten in aanvallen. Niels krijgt een hele harde bal in zijn maag en moet zijn doel verlaten. Andrea neemt zijn plek weer waar omdat ze eerste helft ook heeft gekeept. Ze roepen vaak om handen maar die vergeten we vandaag te vaak.
Gaby is fel bouwt mooie aanvallen  mee op en krijgt een flinke duw in de rug. Een zeven meter die ze netjes  in schiet.

Zoë B is een perfecte cirkelspeler alleen krijgt ze de ballen niet altijd zuiver aangespeeld. Of heeft ecen geen oogcontact. Bij inlopen neemt zij de tegenspeler mee en creëert ze goed een gat waardoor een teamlid kan scoren.

Kirsten en Niels houden de opbouw breed. Zetten aan aanval in als we een negen meter krijgen.

Jelle doet wat hij vaker doet in de aanval alleen het afmaken is vandaag niet zoals anders. Hij baalt maar wij zijn net zo trots als anders op hem.
Tweede helft zijn wij fysiek net zo sterk waardoor de tegenpartij schrikt. We laten het kaas niet meer van het brood eten. De gaten worden nu werkelijk doelpunten. En prachtige aanvallen zijn het gevolg.

Romy geniet voortaan zo van haar rol. Ze neemt het team mee en roept wat ze moeten doen.
Met snel draaien,  oogcontact, druk zetten aan hun zijde en samenwerking komen we eindelijk in de flow. Als we hun beste speler vastzetten vanaf de middenlijn blijft de dynamiek wat meer weg. Dan moeten wij wel wakker blijven in de verdediging! We eindigen met 12-7 . Een wedstrijd met veel spanning. Niet onze beste. Er zit neer in als wat we vandaag lieten zien.

De scheidsrechters hebben super gefloten. De regels van de D zijn zo anders dat het soms wel lastig is. Maar elke cirkel en second dribbel zagen ze . SUPER bedankt. Zonder jullie geen wedstrijd.
# trotsopiedereen!
 15 10 2017 D1 315 10 2017 D1 215 10 2017 D1 1

Ontdek hoe leuk handbal is en
kom 3x gratis mee trainen!

Ons inschrijfformulier vind je hier.

HB banner 120x600px