Wedstrijdverslag D jeugd Desk 11 november 2017

We reizen vandaag onze F jeugd achterna naar Drunen. Daar spelen we tegen Avanti. In een spiksplinternieuwe  kleedkamer tellen we maar liefst bijna een dubbel team. Eric heeft een wisselschema gemaakt anders is het gewoon niet te doen.

Maar onze nieuwe leden gaan enthousiast al mee en das altijd winst!

We gooien Andrea in  als keeper die vandaag die eerste helft de goal  ingaat. We praten met de kids.
We geloven in jullie en de flow moet terug komen dat kan alleen als jullie ook vertrouwen hebben in elkaar. Gun elkaar de bal en werk samen en koppel kwaliteiten.
Na het ingooien gaan we aan de slag.

Eric langs de lijn en ik tussen twee drietallen op de bank. De drie met groene hesjes klaar om als drietal te wisselen. Komen de volgende drie   eruit....hesjes uit,  wisselen van bankplek en klaar vóór de volgende wissel. De grandprix was er niets bij. Binnenkomen in de pits en wisselen van materiaal en door.....comisch om te zien denk ik. Maar het hield wel in dat er steeds drie met elkaar samenwerkte en daar deden we het goed op.

In het veld gaat het eerste helft niet zoals we hadden gehoopt maar de drie- wissel- sets maken dat ze tactiek bespreken op de bank. We moeten vooral ons eigen spelletje spelen.

In de eerste helft zoeken we daarin. Avanti speelt heel ver naar voren terwijl we daar makkelijk doorheen zouden kunnen laten we ons opvangen aan de middenlijn. We krijgen vooral kansen die  we vanuit de hoek af kunnen maken. We lopen ons vast. Eerste helft ook veel ballen op de lat. We gaan de rust in met 7- 4. Nog geen probleem dus maar we moeten er een stapje bij dóen. Juist ons éigen spelletje spelen en ze buiten spel zetten bij de eerste drie spelers van hen die ver voorin staan.

Gaan we ervoor? Geloven we in elkaar? Kom op aan de slag. Ondertussen kunnen we de scheids al bedanken voor het goede fluiten van eerste helft.
Het gaat er fel aan toe maar er is wederzijds respect. Heel mooi om te zien. Door onjuist verdedigingswerk krijgt Avanti een zeven meter. Terecht maar hierbij laten we wel zien dat we knokken en we hen er niet zomaar door laten. Niels blijft rustig en koel staan en houdt de bal uit de goal. Klasse!!!
Vijf minuten later krijgt Zoë L een zeven meter en neemt hem gewoon heel stoer zelf. Onze kleine bliksem tegen een hele lange keeper. Hoppa midden door aan de linker kant geen houden aan!

We spelen ons eigen spelletje en de snelle wissels maken dat Avanti zoekt wie ze bij moeten houden. Doordat zij met drie kids ver voorin blijven hangen betekend dat als je door die drie heen bent je met zes tegen drie kan spelen. Ineens zien we na een  prachtig doelpunt van de thuispartij op het speelbord 12- 10 staan. Het is alles of niets. We gaan snel spelen. Dat houdt in dat we de laatste anderhalve minuut moeten knokken. Jaaaaaa we scoren in nog 59 seconden te spelen de 12- 11.
Ons team kijkt op de klok ...ze stappen naar voren met zijn allen zetten ze druk en Jelle weet de bal mee te nemen. Kim is mee. De spelers richten zich op Kim die hen meeneemt in breed lopen en Jelle kan versnellen. Hij gooit de bal bij twee seconden en hij is los van de hand. Precies op de zoemer gaat de bal in de rechter bovenhoek.......kippenvel als heel het team naar Jelle rent sn Kim complimenten verdient omdar zij de verdediging in twijfel weet te zetten. En deze gelijkspel vieren als een overwinning.  Zie je wel als er geloof is....is er mooi spel. Samenwerking en knoklust!

In de kleedkamer  praten we na.

Trots maar vooral vertellend dat een team deze spirit nodig heeft. We trekken weer naar de tweede plek van de poule. Gaaf....kippenvelmomentje.
Daarna zingen we uit volle borst voor Eric....gefeliciteerd  namens 13 D spelers en je medecoach.

#trots#laatstegelijkmakendegoalindezoemer

Ontdek hoe leuk handbal is en
kom 3x gratis mee trainen!

Ons inschrijfformulier vind je hier.

HB banner 120x600px