E1

Op uitnodiging van Handbalvereniging Houten speelde de E1 jeugd van handbalvereniging DESK afgelopen zondag 6 maart tegen de regionale nummers 1. Naast het team E1 van DESK was ook het nummer één team uit regio Noord West Nederland (HAVAS) aanwezig.

Leren van elkaar
Bij de E jeugd zijn het afgelopen jaar nieuwe regels geïntroduceerd door de Nederlandse Handbal Vereniging (NHV). Deze nieuwe regels geven de kinderen in de leeftijd van 8 t/m 10 jaar meer ruimte om een dynamisch spelletje te spelen. Het vraagt dit eerste jaar veel omdenken. De kinderen moeten leren anders te kijken naar opbouw en verdediging.
Onze meiden van de E1 hebben dit jaar hard gewerkt aan teambuilding. We willen als handbalvereniging vooral dat kinderen het spelletje begrijpen. In de competitie zien we dat veel verenigingen zoeken naar wat er wel mag en kan in de nieuwe spelwijze.
De uitnodiging namen we met beide handen aan. Spelen tegen teams die ook eerste staan geeft een mooie uitdaging, maar ons doel was vooral kijken hoe de andere regio’s in Nederland om gaan met deze nieuwe manier van spelen.

Echte helden
Iedere speler werd op grootste manier onthaald. Met lichteffecten en je naam en nummer werd je als speler uitgenodigd het veld te betreden. Het applaus en de persoonlijke aandacht deed alle kinderen zichtbaar goed.
We moeten Houten uit Midden Nederland een groot compliment geven. Zij geven werkelijk invulling aan de nieuwe regels. De scheidsrechters gaven uitleg aan de kinderen, namen de regelgeving door en lieten zien hoe belangrijk het is om als team te schitteren. Het viel ons als Brabantse club vooral op dat de regels bij Houten één geheel zijn met de theorie uitgedragen door de NHV. Je spel word offensiever , dynamischer en je kunt schitteren op je eigen niveau.

Welkom
Wij hebben ons erg welkom gevoeld in het midden van Nederland. De eindconclusie voor alle coaches van de nummer 1 teams was dan ook eenduidig. Iedereen heeft van elkaar kunnen leren. Samenwerking in de toekomst zou een mooi initiatief kunnen zijn. Wij gaan in ieder geval contact houden met Houten. Onze kinderen gingen enthousiast en met nieuwe inzichten mee terug naar Brabant.
Wil jij ook sporten in een sfeervolle vereniging waarbij je als kind deel uit maakt van een team. Staat teamspirit bij jou als persoon hoog in het vaandel? Kom dan eens kijken bij Handbalvereniging DESK. Je bent van harte welkom op maandag of woensdagavond. Kijk eens op de site en kom de sfeer van handbal ervaren!

E1 Houten