Wedstrijdverslag zaterdag 11 november 2017
F- jeugd Desk

Het was vroeg dag. 8.15 uur verzamelen bij de werft en naar Drunen rijden om tegen Avanti te spelen. Bij aankomst in de gloednieuwe hal en kleedkamer genieten we van het spiksplinternieuwe gebouw. Oooooooooo woowoow  klinkt het bij onze f jes!
We kleden om maar voor sommige is dit vandaag al sport. Het is toch wel heel vroeg. Mila staat als eerste klaar die heeft er zin in!  Bij inlopen lijken ze aardig wakker. Ook de yell gaat hard.

We starten en we staan binnen twee minuten 1 nul achter. Joyce moet rennen om terug te komen in de goal om de ballen te stoppen. We staan te slapen, elke Avanti speler staat vrij en zij zien de mooie gaten. Daniella staat aan de andere lijn van het veld als ik. We kunnen samen ėėn op ėėn coachen en dat is de eerste helft hard nodig. Blossom scoort onze eerste goal vanuit de hoek. Mooi net langs de keeper. We kunnen roepen wat we willen en wisselen om ze te motiveren.....de slaapstand zit er in en krijgen we er niet uit.

In de rust maken we het spel inzichtelijk met ze door het coach bord. Twee opdrachten....knokken en doen wat jullie kunnen maar vooral wakker worden!!!!! En altijd bij een gele man staan als zij op onze helft zijn.

En ja hoor....de ogen gaan open en we gaan knokken. We zien een heel ander team! De bal gaat rond...we spelen samen en zien wat er nodig is. We zetten druk en Joyce kan als ze weet dat ze kan dribbelen een paar mooie breakouts lopen en scoren.
Blossom en Mila maken  het veld breed en Madeleine is steeds op de cirkel te vinden.
Haar glimmende ogen geven aan hoe leuk ze het vind. Zelfs na het vol een bal in haar gezicht krijgen toont ze zich heel stoer! Tranen drigen en door gaan.
Ze trekt alle spelers naar haar toe. Dat geeft ruimte voor de andere meiden. In onze opbouw maakt Jezz het veld breed.
Ze is het vertouwensgezicht van het team. Haar rust geeft de opbouw energie. Ze is steeds snel terug in de goal als keeper.  En houdt de meest moeilijke ballen tegen.
Alles wat we eerste helft niet zien zien we tweede helft allemaal. Ze zijn wakker en doen wat we ze vragen. Prachtige aanvallen we werken samen. In de aanval maar vooral ook in de verdediging. Bij elke avanti speler staat een desk speler. Maud loopt ze op de hielen en Eva helpt haar mee. En is er niemand dan hebben we Madeleine op onze cirkel staan! Die draait prachtig met de bal mee en ook als ze op het verkeerde been word gezet stapt ze mee mwt de verdediger. Ze komen er haast niet meer voorbij.

Eva en Maud hebben vandaag niet zo' n energie. Ze willen graag wat meer wisselen en lekker spelen langs de lijn. Das belangrijk bij de f ! Als coach moeten we dat waarderen. En leuk is dan dat ze naast de lijn bezig zijn met de bal en das toch ook handbal! ?
We scoren er op los en we winnen. Das toch het eerste wat de kids willen weten als het eindfluitje klinkt. En als Blossom lachend terug komt en gilt" jaaaaa gewonnen"  ( 4 - 6 ) vertellen we het team dat we dat niet doen bij de F omdat het nhv spelplezier het belangrijkst vindt. Maar dat zegt ook wel weer dat winnen het leukst is. Al proberen we ze te leren dat dit niet het allerbelangrijkste is.

In de kleedkamer geven we alle meiden persoonlijke complimenten! We zijn trots. Op hun doorzettingskracht en niet opgeven. De complimenten van de ouders die we krijgen na de wedstrijd vinden wij weer fijn! Met zijn allen heerlijk sproten en aanmoedigen. Een mooi team.
Een ding concluderen we in de kleedkamer.
Madeleine moet elke week twee verschillende sokken aandoen want dat maakt haar en ons team sterk.

#gelukssokken!
11 11 2017 F1 211 11 2017 F1 111 11 2017 F1 3
Wat een prachtig team hebben we! We misten vandaag Gaya maar die is er volgende week weer bij.
#fkanjers#trots#knokkers#gelukssokken

rabobankspekdeclubkas1

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft !