Verslag f Desk - elshout

Vandaag 6 januari 2018 spelen we onze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Jezz en Gaya kunnen helaas niet aanwezig zijn maar Zoë en Fenna kijken uit naar elke wedstrijd waar ze mee kunnen!

We hebben er zin in! En dat zien we vanaf moment ėėn! Ze staan er allemaal. Eva is vandaag goed geconcentreerd en gooit heel goed over. Ze beweegt naar voren en weet continu de medespelers te bereiken.

Fenna start in de goal en daar staat ze als een blok. Elshout gooit veel langs de goal maar de ballen die echt richting het net gaan stopt ze. Ze bouwt in de aanval mee op maar is steeds ruim op tijd terug in de goal.

Joyce is weer helenaal de oude. De drive is er weer en ze doet waar ze het best in is. De bal onderscheppen en break out lopen en scoren. Als ze word ingehaald geeft ze de bal netjes af aan een medespeler. Grote klasse! Als Joyce drie keer heeft gescoord wissel ik haar met Mila. Ze neemt de flow over. Ze kijkt goed en maakt boogballen. De keeper van Elshout staat ver maar voren en de boogballen schieten over haar heen. Mila maakt de 4-0 en de 5-0. We gaan de rust in. Alle kinderen voelen de dynamiek van elkaar. Ze geven elkaar complimenten. En Jelle geeft de laatste tips weg!

We starten de tweede helft even wat uit de flow. Elshout scoort de 5- 1. Maar dan neemt Zoë de juiste houding aan in de goal en er gaat bij Elshout krijgt er geen bal meer in. Maud is vandaag nog actiever als normaal!

De Elshoutse meiden worden gek van haar. Normaal is Maud het best in verdedigen. Maar vandaag waren haar aanvallen subliem! Ze zag haar medespelers en knokte voor de bal. Ze gooit op goal als ze super vrik heeft gelopen....helaas komy de bal via de lat terug en vangt Mila hem. Ze scoort haar derde doelpunt van de wedstrijd. Mede omdat Maud de ekshoutse spler achter zich houdt.

Zoë bouwt goed mee op en loopt steeds vrij als desk de bal niet kwijt kan. Zo ook Madeleine. Ze komt goed uit de verdediging lopen en bied zich aan. Ze speelt ballen goed door. Blossom is vandaag aanvoerder maar speelt weinig minuten. Ze is niet lekker. Toch wil ze graag spelen. De minuten dat ze er in staat loopt ze vrij in de verdediging onderschept ze een aantal malen de bal. Dan weet Madeleine de bal bij Blossom te krijgen en staan er vier verdedigers om haar heen.

Ze geeft de bal goed terug. En als de verdediging van elshout meetrekt naar Madeliene en Maud geven ze dé bal terug aan Blossom. En geen verdediging te bekennen. Ze scoort net voor tijd de 7-1 met een prachtig doelpunt draaibal van rechts naar links.

Wat het allermooiste vandaag was is dat elke meisje de bal heeft gehad. Kei hard heeft gewerkt maar boven al dat ze hebben samengewerkt naar de overwinning!

In de shoutouts scoren we nog drie maal en houden we op ėėn na alles van Elshout tegen.

Als Madeliene dan de bal snoeihard in de lage hoek knalt zie je een kleine yes houding ( door twee elleboogjes achteruit de zetten en te lachen).

En dat mag ze best trotser laten zien. Ze kan het zo goed! Mooi om al deze meiden te mogen begeleiden.

Jelle en ik kijken elkaar aan als er vier van onze meiden op de cirkel van de tegenpartij van vrij staan.

Je zou denken dat ze staan de verdedigen. En de bal komt er ook nog en we scoren!

Wat groeien ze! Wat genieten ze als ėėn team! Wat een fijne ouders die ons week na week aanmoedigen! In grote getalen.

Samen met Jelle die de meiden op de bank en in de rust tips gaf lopen we trots de kleedkamer binnen.

Dank je wel Jelle!

#gelukkignieuwjaar#prachtige wedstrijd